Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

Απο τις 620 συναντήσεις του Χριστοφοράκου οι 356 έγιναν με την οικογένεια Μητσοτάκη

 
Απο την χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Και υπάρχει μία συζήτηση για το αν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια. Θυμάστε που αναφέρομαι, κυρία Τσακάλου; Σχετικά με το αν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιόν εξοφλήθηκαν λέτε «δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω».  Στο όγδοο ερώτημά σας, δηλαδή αυτό που διάβασα προηγουμένως, τα δύο αυτά τιμολόγια αφορούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό εκλογικού κέντρου της κυρίας Θεοδώρας Μπακογιάννη επί της οδού Πλουτάρχου 18 και Καρνεάδου, «σχετικά με το εάν εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια και από ποιόν εξοφλήθηκαν δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω». Εσείς, κύριε Fischer, γνωρίζετε γι’ αυτήν τη χορηγία; Προφανώς είναι προεκλογική, γιατί ήταν στις 27/7/2007 και στις 11/9/2007 είχαμε εκλογές. Για την κυρία Μπακογιάννη Θεοδώρα. Αυτό το υπογράψατε προφανώς, κύριε Fischer. Είναι προφανώς στην περίοδο που εσείς είχατε την ευθύνη. Το υπογράψατε; Δεν το υπογράψατε; Δεν είναι μεγάλο το ποσό, αλλά αφορά Υπουργό.
ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ζητώ συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά πραγματικά δεν το θυμάμαι, όπως είπα. Ας τα δούμε αυτά εν συνόλω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η κυρία Μπακογιάννη είναι κεντρικό πολιτικό πρόσωπο. Την γνωρίζετε την κυρία Μπακογιάννη;
ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Την γνωρίζω εξ όψεως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν έχετε συναντηθεί ποτέ με την κυρία Μπακογιάννη;
ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ποτέ…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν θυμάστε εάν υπογράψατε μία χορηγία, ή δεν πέρασε από την υπογραφή σας;
ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Δεν θυμάμαι να έχω υπογράψει κάτι που να έγραφε «δωρεά για την Ντόρα Μπακογιάννη».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν γράφει «κυρία Μπακογιάννη», αφορά τον κ. Δραγουμάνο για λογαριασμό της κυρίας Μπακογιάννη.
ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Δεν γνωρίζω ποιος εργάστηκε για την κυρία Μπακογιάννη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κυρία Τσακάλου, θυμάστε εσείς την περίπτωση; Είναι στην κατάθεσή σας, η πρώτη, η δεύτερη, το 2008. Θυμάστε πότε είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Υποβάλουμε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις. Ό,τι γνωρίζω, το έχω καταθέσει. Πώς να θυμάμαι λεπτομέρειες;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το ημερολόγιο, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, που κατασχέθηκε, ήταν πράγματι πολύ τακτοποιημένο και έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μία επεξεργασία. Τα οκτώ χρόνια που αφορά την καταγραφή που έχει γίνει, καταφέραμε να καταγράψουμε περίπου 620 επαφές και συναντήσεις πολιτικών προσώπων και μελών των οικογενειών τους.
Ένα στατιστικό θα πω και μετά θα μιλήσω συγκεκριμένα: Από τις 620 συναντήσεις το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Φαίνεται δηλαδή μία προνομιακή σχέση της εταιρείας SIEMENS Ελλάς, ή του Διευθύνοντος Συμβούλου, ή εν πάση περιπτώσει των διευθυντικών και ηγετικών στελεχών με την οικογένεια Μητσοτάκη σε κοινωνικό ή άλλο επίπεδο, που όμως εκφράζεται σε συγκεκριμένες συναντήσεις και επαφές από το 1999 μέχρι το 2007.
Συγκεκριμένα: Ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο κ. Κυριάκος έχει 30 συναντήσεις, 60 επαφές, σύνολο 90. Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, η κυρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είναι δεύτερη μετά τον κ. Κώστα Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102. Η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη είναι με 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει μόνο 4 επαφές. Ο κ. Πέτρος Δούκας, της οικογένειας του κ. Έβερτ, έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο κ. Βουλγαράκης έχει 17 συναντήσεις και 30 επαφές, σύνολο 47.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ο κ. Βουλγαράκης μας είπε ότι δεν είχε συναντήσεις.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είχε συναντήσεις στις 21/5/2004, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές. Ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Παιζόταν τότε το C4I, κύριε Πρόεδρε. Στις 1/9/2004, στις 18/10/2004, στις 22/11/2004, στις 21/1/2005, στις 15/4/2005 και η τελευταία συνάντηση είναι στις 13/2/2006, σύνολο 47.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ερχόταν τόσο συχνά ο κ. Βουλγαράκης; Γιατί μας κατέθεσε εδώ ενόρκως ότι δεν είχε επαφές και δεν γνώριζε τον κ. Χριστοφοράκο. Τι λέτε, κύριε Τσακάλου;
ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Ο κ. Βουλγαράκης δεν ερχόταν στην εταιρεία.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πήγαινε ο κ. Χριστοφοράκος. Αλλά με αυτήν τη συχνότητα;
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Οι συναντήσεις που είχαν κλειστεί μέσω του γραφείου, δεν σημαίνει ότι ήταν στην εταιρεία. Μπορεί να ήταν στο Υπουργείο, εκτός…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Υπήρχαν και εκτός συναντήσεις;
ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Στην εταιρεία δεν γίνονταν ποτέ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το να πάει ο κ. Χριστοφοράκος σε κάποιο Υπουργείο επίσημα, το καταλαβαίνω, αλλά και εκτός…
ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Δεν γνωρίζω εκτός εάν βρέθηκαν.
να ολοκληρώσει ο κύριος Κεγκέρογλου.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Μιχάλης Λιάπης, μια συχνότητα 35 το σύνολο. Ο κύριος Σουφλιάς έχει τις λιγότερες επαφές, e-mail Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα μετρό Θεσσαλονίκης, «ο διαγωνισμός για το μετρό είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας». «Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση», λέει το e-mail το οποίο είναι σημειωμένο. Ρεγκούζας: Συναντήσεις δεν είχε αλλά είχε επαφές. Από το 2001 είχε ελάχιστες, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Βουλευτής κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ)

Μέχρι και ο κύριος Ισίδωρος Κούβελας είχε. Ο κύριος Αντώναρος περισσότερο είχε με σχέσεις, ονομαστική εορτή, «ευχαριστώ για το δώρο», τηλεγράφημα για ονομαστικές εορτές και ανταλλαγές ευχών. Θα τα καταθέσω αυτά. Ο κύριος Παπαθανασίου λιγότερες, 27 στο σύνολο και όταν ήταν κυβέρνηση φυσικά. Ο κύριος Μαντέλης… Θα τα καταθέσω όλα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μία συχνότητα επαφής που είναι πάρα πολύ σημαντική η οποία αν αναχθεί και στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, θεωρώ ότι έχει άμεση σχέση. Από κει και πέρα δεν είδα να βγαίνει κάτι συγκεκριμένο σε σχέση με τα δώρα δημοσίων σχέσεων. Αυτό είναι κάτι απλό και για κάθε εταιρεία νομίζω ότι είναι ευνόητο και κάτι υπαρκτό, αλλά υπάρχει εδώ μία προσπάθεια να μην απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα.

πηγή