Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

Η Θούλη και το ταξίδι του Πυθέα στον παγωμένο Βορρά

“ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ” ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ /visaltis.blogspot
Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΘΕΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Στράβων ήταν ένας αρχαίος Έλληνας ιστορικός, γεωγράφος και φιλόσοφος. Ειδικότερα, ως γεωγράφος, συγκαταλέγεται στους διασημότερους της αρχαίας εποχής.
Από τα ελάχιστα που διασώθηκαν, από περιγραφές μεταγενεστέρων, ας δούμε τι γράφουν από τις παρατηρήσεις του Στράβωνα που σχολίασε το ταξίδι του Πυθέα…….
Ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του βιβλίο Β τέταρτο κεφάλαιο γράφει:
« Ο Πολύβιος εξ άλλου γράφοντας γεωγραφία για τις χώρες της Ευρώπης λέει να αφήσουμε τους αρχαίους και να εξετάσουμε εκείνους που τους ελέγχουν , όπως τον Δικαίαρχο και τον Ερατοσθένη που ασχολήθηκαν με την Γεωγραφία, και τον Πυθέα από τον οποίο πολλοί παρασύρθηκαν και ο οποίος υποστηρίζει ότι γύρισε όλη τη Βρετανική και αποδίδει περίμετρο στο νησί πάνω από σαράντα χιλιάδες στάδια. Ιστόρησε δε και τα σχετικά με τη Θούλη στους οποίους ούτε γη υπήρχε, ακόμη δε ούτε θάλασσα, ούτε αέρας, αλλά ένα κράμα από όλα αυτά, που έμοιαζε με θαλάσσιο πνεύμονα στον οποίο , όλα ταλαντεύονται και ο θαλάσσιος πνεύμονας τα έδερνε όλα αυτά, ώστε σε αυτόν κάποιος δεν μπορούσε ούτε να πορευτεί ούτε να πλεύσει……….. επισκέφτηκε τα παράλια όλης την Ευρώπης που βρέχονται από Ωκεανό από τα Γάδειρα μέχρι τον Τάναιν (ποταμός Δον της Ρωσίας)……….».
Από αυτό το απόσπασμα βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα, αν αναλυθεί το αρχαίο κείμενο λέξη λέξη βλέπουμε ότι ο Πυθέας μιλούσε απευθυνόμενος όχι στο λαό αλλά σε επιστήμονες. Γράφοντας «ούτε γη υπήρχε, ακόμη δε ούτε θάλασσα, ούτε αέρας, αλλά ένα κράμα από όλα αυτά» εξηγεί ότι η γη, η θάλασσα και ο αέρας δεν ήταν σώματα απλά και αυθύπαρκτα αλλά σώματα ύλες σύνθετες που προερχόντουσαν από ένωση με άλλα σώματα «σύγκριμα τι εκ τούτων», ο Επίκουρος (341-270 πχ) δίδαξε «Τα πρώτα σώματα απλά, τα δε εξ εκείνων συγκρίματα», η δε φράση «καθ αυτήν» μιλάει για μίγματα σωμάτων .
Έμοιαζε θαλάσσιο πνεύμονα «πνεύμονι θαλαττίω εοικός» υπονοεί πυκνόρρευστη μάζα στην οποία δεν μπορεί κάποιος να πλεύσει και να περπατήσει, η ψύξη που επικρατούσε ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που απαγόρευε την αναπνοή.
Η περιγραφή αυτή του Στράβωνα (που ήταν ένα μικρό απόσπασμα) πέρασε λέξη λέξη από το σύγχρονο
επιστημονικό μικροσκόπιο και..οι σημερινοί επιστήμονες διαπίστωσαν πόσο περιεκτική και σαφής ήταν σε λίγες λέξεις η περιγραφή των συνθηκών του Βόρειου Πόλου.
Η ΘΟΥΛΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Η Thule στους μεσαιωνικούς γεωγραφικούς χάρτες δείχνουν οποιαδήποτε απόμακρη θέση που βρίσκεται πέρα από τα “σύνορα του γνωστού κόσμου.” Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την Thule ως Λατινικό όνομα για τη Γροιλανδία χρησιμοποιείται η Thule και για την Ισλανδία.

Στη Θούλη κανείς δεν είχε φτάσει μέχρι τότε, τι ήταν η Θούλη; Μα τι άλλοη γη του βορά, ο Βόρειο Πόλος και η κατάκτησή της περιγράφεται από τα δύο έργα του Πυθέα τα «Περί Ωκεανού» και «Πυθέως Περίπλους», αποσπάσματα των έργων του παραθέτουν και οι Ίππαρχος,, Ερατοσθένης, Ποσειδώνιος, Τιμαίος, Μαρκιανός, Στράβων,ο Πολύβιος , ο Δικαίαρχος αλλά και οι Ρωμαίοι συγγραφείς.
Στη Θούλη κατάφεραν να φτάσουν με αεροπλάνο το 1926 ο

Με ψηλά το κεφάλι

Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος.

Αντιστάθηκαν, με σθένος, απέναντι σε μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αποσπούν δίκαια τα χειροκροτήματά μας.

Το μουντιάλ τελείωσε για την Ελλάδα μας, και η γεύση που μας αφήνει είναι γλυκόπικρη, μιας και θα μπορούσαμε, εχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να συνεχίζαμε το 'ταξίδι'.

Τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής

α. Αργεντινή- Μεξικό
β. Ουρουγουάη- Ν. Κορέα

"Όσο ζω ελπίζω"

Δύσκολα τα πραγματα για την Εθνική μας...

2-1 η Κορέα τη Νιγηρία και δυστυχώς έχουμε υποχρεωθεί να κάνουμε 3 αναγκαστικές αλλαγές.

Η κούραση κάνει και τα πρώτα σημάδια της με αποτέλεσμα οι διεθνείς μας να οδηγούνται σε αρκετά λάθη.

Μέγα παθος από Βύντρα, Σαμαρά και Παπαδόπουλο

Παληκάρια

Μπράβο στους Έλληνες διεθνείς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους.

Καταφέρνουν να διατηρούν το 0 στην άμυνα.

Για επίθεση βέβαια ούτε λόγος, αν και έχουν να επιδείξουν 2 με 3 προσπάθειες.

Τα νέα από τον άλλο αγώνα δεν είναι και τα καλύτερα, μιας και οι Νιγηριανοί, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν την πρωτοπορία και ισοφαρίστηκαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ας ευχηθούμε και πάλι καλή επιτύχια στην Εθνική και να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος.

Κλεφτόπολεμος και ψυχή

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, ως προς την πρόθεση του Ρεχάγκελ, για την κατάρτηση της ενδεκάδας της Εθνικής μας στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Γερμανός εκλέκτορας με στόχο το 0 στην άμυνα, παρατάσσει 8 αμυντικογενείς παίκτες και με τους δύο από αυτούς σε ειδική αποστολή.

Τον Παπασαθόπουλο να μαρκάρει το 'δαιμόνιο' Μέσι, και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει τον bomber Μιλίτο.

Η συνταγή λοιπόν είναι ίδια και γνωστή.

Φουλ της Άμυνας και επιθέσεις μόνο με στημένα.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει και την καλύτερη εμπειρία από το συγκεκριμένο σύστημα παιχνιδιού.

Εντούτις εμείς προσδοκούμε οι Έλληνες διεθνείς να μας κάνουν για άλλη μια φορά υπερήφανους, με το πάθος και την ψυχή που θα βγάλουν στο γήπεδο.

Ώθηση αναμένεται να έχουν από τους ομογενείς που υπολογίζονται κοντά στις 8.000.

Άλλωστε ο κλεφτοπόλεμος βρίσκεται στο ελληνικό DNA...

Σε αυτό κυρίως ελπίζουμε.

Καλή επιτυχία στα παιδιά
Οι συνθέσεις:

Ελλάδα:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Σωτήρης Κυργιάκος, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Σαμαράς

Αργεντινή:

Σέρχιο Ρομέρο, Νίκολας Οταμέντι, Μάρτιν Ντεμικέλις, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Νίκολας Μπουρντίσο, Μάξι Ροντρίγκες, Χουάν Σεμπσστιάν Βερόν, Μάριο Μπολάτι, Σέρχιο Αγκουέρο, Ντιέγκο Μιλίτο, Λιονέλ Μέσι

ΚΕΡΔΙΖΕΙ "ΕΔΑΦΟΣ" ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Με θετικό μάτι "βλέπει" το 56% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης το ηλεκτρονικό εμπόριο, αντιμετωπίζοντάς το ως μια συμφέρουσα λύση για να καταστεί η επιχείρησή τους ανταγωνιστική, ιδίως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από έρευνα, που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και η οποία παρουσιάστηκε  στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα, με θέμα «Εξοικείωση των ΜμΕ με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», έγινε σε δείγμα 500 επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι

Καθάρισαν μια από τις μεγαλύτερες σφηκοφωλιές λαθρομεταναστών...

Γράφει ο Ν. Γεωργιάδης
& κάτοικοι οδού Αλκιβιάδου,
Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών
Αγαπητοί διαχειριστές του blog,
παρακαλούμε θερμά, καθόσον είστε καταξιωμένοι πλέον στο ευρύ κοινό, να δημοσιεύσετε τη παρούσα ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή με πολλούς αποδέκτες, για να μην είμαστε μόνο γκρινιάρηδες και μίζεροι αλλά και να παραδεχόμαστε και να δημοσιοποιούμε τα πολύ καλά, όταν αυτά συμβαίνουν και μάλιστα όταν βλέπουμε ότι πλέον στον πολύπαθο αυτό τόπο, όχι μόνο κάτι αρχίζει να δουλεύει αλλά και να δουλεύει αποτελεσματικά και με την άριστη, αγαστή και...
 έμπρακτη συνεργασία και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Με λίγα λόγια θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιά μας και να συγχαρούμε τους : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ε. Οικονόμου, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη, τον Νομάρχη Αθηνών κ. Γ. Σγουρό, τον Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, την Εισαγγελέα και τον Αντιδήμαρχο που παραστάθηκε, τον Διοικητή του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα αλλά και όλους τους παριστάμενους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, Λαθρομετανάστευσης, του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, της Δημοτικής Αστυνομίας, τους υπαλλήλους του Υγειονομικού, οι οποίοι σε μια πρωτοφανή ενέργεια-επέμβαση εκκένωσαν και καθάρισαν μια από τις μεγαλύτερες παράνομες σφηκοφωλιές λαθρομεταναστών επί της οδού Αλκιβιάδου 107 στη περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.
Στο κτίριο αυτό, που λειτουργούσε σιωπηρά και παράνομα ως «ξενοδοχείο» για λαθρομετανάστες αλλά και ως άντρο ληστρικών και όχι μόνο επιθέσεων κατά των κατοίκων της περιοχής, επενέβησαν αυτεπάγγελτα σήμερα το πρωί, ταυτόχρονα και άριστα συνεργαζόμενες, όλες οι παραπάνω αρχές και το εκκένωσαν, κινώντας παράλληλα, όλες εκείνες τις νόμιμες διαδικασίες και κατά των Ελλήνων ιδιοκτητών αλλά και της Ρωσίδας επινοικιάστριας, που «φιλοξενούσε» κάθε βράδυ στο 2όροφο αυτό κτίριο πάνω από 100 λαθρομετανάστες σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης, σε υπόγεια, αποθήκες, ταράτσες, προξενώντας καθημερινά αμέτρητους κινδύνους στις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.
Επιτέλους οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μια ανάσα και πάνω απ’ όλα αρχίζουν πλέον να αισθάνονται λίγη ασφάλεια, ότι κάποιος ενδιαφέρεται για τη προστασία τους.
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1986.html

Ένας φωτισμένος δάσκαλος μιλά στους μαθητές του (Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 Το Βήμα )

Τα λόγια που θα διαβάσετε πιο κάτω, τα απηύθυνε ένας φωτισμένος δάσκαλος στους μαθητές του, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σκέφτηκα να σου μιλήσω για τον Καραϊσκάκη, Αλλά το μυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.

Σκέφτηκα να σου μιλήσω για το 21, Αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.


Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει Να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο. Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα Τι να λένε σε σένα, Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις, Να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά. Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο Και σε δεκαπέντε μέρες φεύγω για αλλού Σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία 'Η και περισσότερα χρόνια, Θα σου μιλήσω σταράτα Για να σου εκφράσω δυο σκέψεις μου.

Οι μαθητές που συνάντησα μέσα στις τάξεις, Οι μαθητές που δίδαξα φέτος Στην συντριπτική τους πλειονότητα με σεβάστηκαν, Αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μαθήματος.

Πολλοί όμως από τους υπόλοιπους μαθητές Δε με σεβάστηκαν, με προσέβαλαν κατ' επανάληψη. Με έργα, με λόγια, με ύβρεις, Δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος Που με σόκαρε, που με έβαλε σε μελαγχολικές σκέψεις.

Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύει Πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο, Πως εκτός του γνωστικού ελλείμματος Το συγκεκριμένο σχολείο χωλαίνει δραματικά Και στο ηθικοπλαστικό του έργο, Στη διαμόρφωση δηλαδή των μαθητικών ψυχών και πνευμάτων.

Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία Είναι ευθύνη αποκλειστικά δική μας, Των δασκάλων σας και των γονιών σας.



Δεν έχουμε κατορθώσει να σας δείξουμε Πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι μια κόλαση, Πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα.Θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν, Θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας, Θα σας γεμίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση, Θα σας γεράσουν πρόωρα.

Αν όμως θέλετε μια συμβουλή από ένα δάσκαλο, Σκεφτείτε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη,

ΕΔΑΔ:Δικαίωση 9 Κυπρίων για περιουσίες στα κατεχόμενα

Στη δικαίωση εννέα Κυπρίων, στους οποίους οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, προχώρησε σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, καταδικάζοντας την Τουρκία τόσο για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιοκτησίας όσον και του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
Τις προσφυγές Οικονόμου, Ευαγόρου Χρήστου, Γαβριήλ, Ιωάννου, Κυριάκου, Μιχαήλ, Νικολαϊδη, Ορφανίδη και Σοφίας Ανδρέου κατά της Τουρκίας, είχε εξετάσει το ΕΔΑΔ στις 20 και 27 Ιανουαρίου 2009, προκειμένου να διαπιστώσει αν, σύμφωνα με τη νομολογία του, οι προσφεύγοντες είχαν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.

ΝΔ: Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει


Η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης. Τέτοιου είδους νομοθετήματα και τέτοιου είδους παρεμβάσεις, με τις οποίες αλλάζουν όλα στην Ελλάδα, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις όπως είχαν διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να πάνε και να συζητηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων προ ολίγου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

Το κρυφτούλι της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα επικοινωνιακά της παιχνίδια γύρω από το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό πρέπει να σταματήσουν. Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την απαράδεκτη διαδικασία με το Προεδρικό Διάταγμα για το Εργασιακό, μετά τις ισχυρότατες αντιδράσεις και καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών φορέων.
Το αν ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, ένα θέμα που αφορά τη ζωή, την καθημερινότητα, την επιβίωση των συμπολιτών μας, το αν θα συζητηθεί στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, που είναι το Κοινοβούλιο, αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα πολιτικό. Είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν είναι θέμα τεχνοκρατικό ή διαδικαστικό.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς έχει θέσει το γενικό πλαίσιο αρχών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για το Εργασιακό, όσο και για το Ασφαλιστικό. Για το Εργασιακό ο Α. Σαμαράς

"ΑΓΝΟΙΑ" Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η άγνοια είναι η μεγαλύτερη πληγή για την ευρηματικότητα στην Ελλάδα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ προβαίνουν σε μια εφεύρεση, ωστόσο μη καταλαβαίνοντας την αξία της, απλά προχωρούν στη δημοσίευση της εργασίας τους σε κάποιο έγκυρο περιοδικό και δεν κατοχυρώνουν τα πνευματικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άλλοι που «εκμεταλλεύονται» την πατέντα που ανακάλυψαν και να θησαυρίζουν, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος Ευφημία Παναγιωτίδου, εγκεκριμένο μέλος του International Federation of Intellectual Property Attorneys (FICPI).

«Αν δεν ξέρεις ότι έχεις εφεύρει κάτι που αξιοποιείται οικονομικά δεν μπορείς να προχωρήσεις στην κατοχύρωσή του», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παναγιωτίδου, στο περιθώριο  σχετικής εκδήλωσης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι «αυτό δυστυχώς είναι το πιο σύνηθες συμβάν στη χώρα μας».

Αποδείξεις στα ταξί

Υποχρεωτικά θα εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών οι εκμεταλλευτές ταξί από 1 Ιουλίου 2010 ενώ θα τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων.
Αυτό προβλέπει αναλυτική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με την οποία παρέχει διευκρινήσεις για το τρόπο εφαρμογής του νέου τρόπου φορολόγησης τους.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο υποχρέωση των εκμεταλλευτών ταξί από 1/7/2010 είναι να διατηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων και να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με την χρήση φορολογικού μηχανισμού που θα είναι ενσωματωμένος ή θα συνδέεται με το ταξίμετρο.
Με εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι....

εάν ο εκμεταλλευτής ταξί δεν ασκεί άλλη δραστηριότητα και έτσι δεν τηρεί βιβλία του ΚΒΣ από την 1 Ιουλίου θα τηρεί υποχρεωτικά βιβλία Β΄ κατηγορίας.

Συνέντευξη τύπου και ηχηρό μήνυμα από τον Δημήτρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Επιτροπή για την Αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Οι επικεφαλής της επιτροπής, δημοσιογράφοι και μέλη της ΕΣΗΕΑ, Σπύρος Χατζάρας και Νίκος Χιδίρογλου, μαζί με τον εκδότη του «ΕΚ» Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τον συνήγορο του Δημήτρη, Θάνο Πλεύρη, έθεσαν υπ’ όψιν των δημοσιογράφων που παρέστησαν όλο το ιστορικό αλλά και το παρασκήνιο της πολιτικής προφυλάκισης του αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας.
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση της μητέρας του Δημήτρη, Στέλλας Παπαγεωργίου, η οποία με ιδιαίτερο σθένος δήλωσε ότι είναι περήφανη για το παιδί της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από αυτήν την συγκυρία τον γνώρισα καλύτερα».
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν, αίσθηση έκανε η παρουσία του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τσαλαπάτη, των τ. Γενικών Γραμματέων της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη και Γιώργου Λεονταρίτη. Από τον πολιτικό κόσμο, πλην του συνηγόρου του Δημήτρη Παπαγεωργίου, βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Θάνου Πλεύρη, παρέστησαν και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, τα μέλη της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Μπάμπης Καραθάνος και Γιάννης Γιαννάκενας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος της Ν.Δ. Χριστίνα Σιδέρη, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο πρόεδρος του Δ’ Διαμερισματικού Συμβουλίου Περιστερίου Γιάννης Σύρρος. Το παρών έδωσαν επίσης, ο Διευθυντής του ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος, κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. κ. Αντώνης Ναξάκης και ο ιστορικός Σταύρος Καρκαλέτσης.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την ενημέρωση αναφέροντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στην βουλή σχετικές ερωτήσεις τόσο από όλους τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. όσο και από ομάδα βουλευτών της Ν.Δ.

Η ανοιχτή πληγή της Τουρκίας

Tου Σταυρου Λυγερου από τη σημερινή "Κ"

Τον τελευταίο καιρό, οι επιθέσεις του ΡΚΚ εναντίον τουρκικών στρατιωτικών μονάδων διαδέχονται η μία την άλλη. Οι Κούρδοι αντάρτες χρησιμοποιούν νέες μεθόδους και επεκτείνουν τη δράση τους και σε σημεία της Τουρκίας, που απέχουν πολύ από τις κουρδικές περιοχές. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να συντρίψουν το αντάρτικο. Οι οργισμένες απειλές του Ερντογάν έχουν με παραλλαγές ακουστεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, από άλλα επίσημα χείλη, χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα. Οι αντάρτες απέδειξαν ότι μπορούν να επιβιώνουν και να προκαλούν σημαντικές απώλειες. Προκαλώντας με τη δράση του τη βίαιη κατασταλτική αντίδραση των τουρκικών κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, το ΡΚΚ λειτούργησε ως καταλύτης για τη δυναμική ανάδυση του κουρδικού εθνικισμού. Πρόκειται για διαδικασία χωρίς επιστροφή. Απ’ αυτήν την άποψη, το PKK έχει επιτελέσει το σημαντικότερο σκέλος της ιστορικής αποστολής του. Μέσα από τον πολυετή ένοπλο

Fax αποκαλύπτει υπόγειες διαδρομές

Ενα ακόμα σκάνδαλο προστίθεται στον βαρύ φάκελο της εργολαβίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και ειδικότερα στη σύμβαση των 160 εκατ. ευρώ που ο ΟΤΕ υπέγραψε το 2005 με Siemens AG - ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ και ερευνάται από την εξεταστική επιτροπή. Αυτό έχει να κάνει με την «τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης» που ζήτησε ο 2ος ειδικός ανακριτής Δ. Οικονόμου για να διαπιστώσει αν ο ΟΣΕ υπέστη βλάβη απ' αυτή την «ολυμπιακή» απευθείας ανάθεση. Από μόνη της αυτή συνιστά σκάνδαλο, καθώς μετατρέπεται σε πλυντήριο ανομημάτων και φροντίζει να μείνει ανέπαφη με την πραγματικότητα.
Η τελευταία σελίδα της έκθεσης με τις υπογραφές των μηχανικών και την αυτόματη σήμανση του fax από το DIMAKIS LAW OFFICES στην τελευταία σειρά (το έγγραφο παρουσιάζεται ανεστραμμένο για να είναι αναγνώσιμο)  

Μπορείτε να μας πείτε κ.Χρυσοχοΐδη, πόσο έχει η Βενζίνη σήμερα;;


Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοϊδη, Απ. Κατσιφάρα και Φ. Σαχινίδη για την ακρίβεια , την οικονομική κρίση και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά

(3 Μαρτίου 2009)
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι, παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα θέατρο παραλόγου γύρω απ’ την προκλητική κερδοσκοπία στην αγορά με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνοντας διαπιστώσεις, σχολιασμούς και επικοινωνιακές επιθέσεις, επιχειρεί δήθεν να τα βάλει με το τέρας της ακρίβειας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια, με στημένες μάχες, το μόνο που καταφέρνει ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του και το κόμμα του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια είναι εδώ, η κερδοσκοπία επιμένει. Και οι δυο μαζί γονατίζουν τη χτυπημένη πλέον από την ύφεση ελληνική οικογένεια και οικονομία. Ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι τα καύσιμα. Σε μια περίοδο γενικευμένης πτώσης των διεθνών τιμών, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα αυξάνεται για 7η συνεχή εβδομάδα, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση από την αρχή του χρόνου 10,14%, 8,2 λεπτά το λίτρο.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Μ. ΤΙΜΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΑΥΞΗΣΗ %
2/1/2009 0,809
9/1/2009 0,830 2,60%
16/1/2009 0,852 2,65%
23/1/2009 0,864 1,40%
30/1/2009 0,869 0,58%
6/2/2009 0,881 1,38%
13/2/2009 0,891 1,14%
20/2/2009 0,895 0,45%
Μήπως μπορείτε κ. Χρυσοχοΐδη να μας πείτε, πόσο έχει φθάσει η τιμή της αμόλυβδης, τώρα, σήμερα επί δικής σας διακυβέρνησης;;
Θα σας πούμε εμείς με βάση τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών.
Η μέση τιμή κ. Χρυσοχοΐδη είναι σήμερα 1,489 , έναντι 0,895 ευρώ το λίτρο που  ήταν τον Μάρτιο του 2009.
Μικροπράγματα δηλαδή 60% αύξηση σε ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ, τόσο καλά !!
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.

Μπροστά στις προκλήσεις που υπάρχουν για το παρόν και κυρίως το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού προκύπτει ως επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση μίας Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Αυτή θα πρέπει να έχει ως κύριους στόχους τους εξής:

A. Την εκπροσώπηση των βορειοηπειρωτών
B. Την άμεση παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Αλβανία.
Γ. Την παρουσία των Βορειοηπειρωτών σε διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κ.α) όπου η Αλβανία έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα αλλά δεν τις έχει υλοποιήσει. Ειδικότερα παρεμβάσεις μπορούν...

να έχουν αποδέκτη: α) τον ΟΗΕ, β) Το Συμβούλιο της Ευρώπης γ) τον ΟΑΣΕ δ) την Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίσης στόχοι της Επιτροπής μπορεί να είναι:

E.E: Εκτός θετικών ρυθμών ανάπτυξης η Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι το 2011 όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, με εξαίρεση την Ελλάδα, αναμένεται να επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μηνιαία έκθεσή της με θέμα την κατάσταση της απασχόλησης και τις ευρύτερες προοπτικές στον κοινωνικό τομέα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ανάπτυξη στη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2010 θα παραμείνει χαμηλή στην ΕΕ με τα πρώτα σημάδια «κάλυψης του χαμένου εδάφους» να εμφανίζονται περί τα τέλη του έτους και την ανάπτυξη να φτάνει το +1% για το 2010.
Για το 2011, η Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα-μέλος της ΕΕ που θα εξακολουθήσει να έχει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος συνολικά στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το +1,7%.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ...ΝΕΚΡΩΝ

Από τον Λουκά Σταύρου
Πρόεδρο Ε.ΔΗ.Κ.
Το πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα , η οικονομική της χρεοκοπία , έχει ως κύρια αιτία της την καταλήστευση της από τους κομματικούς μηχανισμούς που κυβέρνησαν τη χώρα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν .
Κατάκλεψαν τον τόπο υπό μια περίεργη παρακμιακή , άρρωστη ανοχή του λαού . Ενός λαού σχεδόν νεκρού που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρεύματα σκέψης , κριτικής , δημιουργικής αμφισβήτησης μέσα από τα οποία να αναδυθεί δυνητικά μια καινούρια πολιτική βούληση . Καμιά εθνική πρόταση .
Απλώς πήραμε τα δόγματα του εξωτερικού , του σοσιαλισμού , του κομμουνισμού , του φιλελευθερισμού και τα ακολουθήσαμε κατά γράμμα .και κατά διαταγή των δανειστών μας και των στυλοβατών της πολιτικής ελίτ .
Τα κατεστημένα συμφέροντα με τη δύναμη που έχουν να ελέγχουν τη παιδεία δεν επέτρεψαν την ανάδυση ενός αναγεννητικού προβληματισμού . Ο λαός παρασύρθηκε από τραγούδια και συνθήματα και στήριξε ένα σύστημα καταστροφής . Ψωμί , παιδεία , ελευθερία , με αυτές τις ιερές λέξεις που τις μετέτρεψαν σε κενά συνθήματα κέρδισαν τη συναίνεση του ελληνικού λαού στη κομματική δικτατορία που υπηρέτησε τον πλούτο και τις φατρίες του , ξένες και ντόπιες .Ας μη ψάχνουμε όμως στις ουράνιες νεφέλες να βρούμε τι μας λείπει και τι αξίζει στην Ελλάδα να έχει .

Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της "αλλαγής"...



Αφήνουμε τα συμπεράσματα στη δική σας κρίση μόνοι...

14 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου…

 
Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, γίνεται αισθητό το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε για το ΠΑΣΟΚ, το λαό και τον τόπο μας, η απώλεια του ιδρυτή μας και φυσικού ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου.
Μας λείπει ο οραματικός του λόγος, η αποφασιστικότητα του, οι στρατηγικές και τακτικές του κινήσεις.
Μας λείπουν οι αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η πολιτική της κοινωνικής δικαιοσύνης, το αίσθημα σιγουριάς για το…
σήμερα και το αύριο.
Μας λείπει στον καιρό του Δ.Ν.Τ., ο Ανδρέας της Εθνικής υπερηφάνειας, ο ηγέτης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας.
Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου είναι η συνέχιση των αγώνων μας για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.
Είναι ο αγώνας μας για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα που θα υπηρετεί πολιτικές προς το συμφέρον του μη προνομιούχου Έλληνα, που θα απλώνει δίχτυ προστασίας για όσους σήμερα πλήττονται από τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα, που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις των εργαζομένων, των μισθωτών και των συνταξιούχων, που θα επαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στον πληγωμένο, πικραμένο και απογοητευμένο λαό μας.
«Όποιος παύει να αγωνίζεται, σύντομα πεθαίνει» είπε ο Μ. Μπρεχτ.
Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας γιατί ο λαός μας το έχει ανάγκη.
Για εμάς οι αξίες και τα οράματα του Ανδρέα παραμένουν πάντοτε ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ.

Μικροπολιτικός

Μια Ποντιοπούλα στα περίφημα μπαλέτα Μαριίνσκι

Με διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το 2009 της απονεμήθηκε ο τίτλος της "Τιμώμενης Καλλιτέχνιδας της Ρωσίας", σε αναγνώριση της προσφοράς της στον τόσο απαιτητικό χώρο του κλασικού μπαλέτου. Με τα περίφημα μπαλέτα Μαριίνσκι έχει περιοδεύσει- μεταξύ άλλων- σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, τη Λ. Αμερική, την Κίνα, την Ιαπωνία, σ' ένα ατέρμονο ταξίδι στο δρόμο προς την επαγγελματική καταξίωση. Οι στίχοι του Διονύσιου Σολωμού "Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθής μέσα σου να λαχταρίζη κάθε είδος μεγαλείου", την εκφράζουν απόλυτα ως Ελληνίδα και καλλιτέχνιδα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

    Ο λόγος, για την Αλεξάνδρα Ιωσηφίδη, την πανύψηλη μπαλαρίνα των Μαριίνσκι (ύψος 1,82), που κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο και την έμφυτη μεγαλοπρέπεια που διαθέτει, όπως έχει χαρακτηριστικά πει γι' αυτή η "μούσα" των μπαλέτων Μαριίνσκι, Ουλιάνα Λοπάτκινα, πλάι στην οποία εμφανίστηκε, πέρυσι, στο Ηρώδειο, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη "Λίμνη των Κύκνων".

    Η Λοπάτκινα, φειδωλή στους χαρακτηρισμούς της για άλλους συναδέλφους, είχε πει-μεταξύ άλλων- ότι, "η Αλεξάνδρα έχει έμφυτη μια βασιλική στάση και χάρη στο ελληνικό αίμα έχει ιδιαίτερη ομορφιά".