Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Ιουλίου 24, 2010

Χωρική θάλασσα, ραγιαδισμός και Casus Belli

Το πλαίσιο της Χωρικής θάλασσας είναι ξεκάθαρο κι όμως υπάρχει μια τάση ραγιαδισμού που όχι μόνο αλλοιώνει τα πράγματα αλλά προωθεί στον δικό μας χώρο το Casus Belli. Η μελέτη των δεδομένων επαρκεί για να απορρίψει αυτήν την τάση και να δείξει το πεδίο δράσης.

Η Ελλάδα έχει καθορίσει το εύρος των 6 ΝΜ για τη χωρική θάλασσα με το Νόμο 230/17 Σεπτ.-13 Οκτ. 1936 (ΦΕΚ Α΄ 450/1936), ο οποίος επιβεβαιώνεται με τον νεώτερο Νόμο 187/20 Σεπτ. 1973, (ΦΕΚ Α΄ 261/1973). Στη συνέχεια κύρωσε την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας με το Νόμο 2321/1995 (ΦΕΚ 136 Α΄ από 23 Ιουν. 1995) η οποία καθορίζει το εύρος των 12 ΝΜ για τη Χωρική θάλασσα. Η Τουρκία έχει ορίσει εύρος 12 ΝΜ στην Μαύρη θάλασσα και στην Μεσόγειο με την υπ’ αριθμ. 8/4672 απόφαση του Υπουργικού της Συμβουλίου. 

Καταλαβαίνουμε τώρα ότι...

Πάλι θα κάνει το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ ο…. Καρατζαπαίρνεις .



Η αμφιταλάντευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ των εκλογικών μέτρων του 42% και του 50+ 1 % για τις δημοτικές εκλογές έλαβε τέλος μετά την μυστική συμφωνία που επετεύχθη με τον Καρατζαφέρη για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις....

Αυξάνεται η κίνηση

   Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες, με τους αδειούχους του Ιουλίου να εγκαταλείπουν την Αθήνα, με προορισμό τα νησιά.

    Ταλαιπωρία περίμενε τα ξημερώματα της Παρασκευής τους επιβάτες του πλοίου Πρέβελη, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Χάλκη - Διαφάνι - Πηγάδια Καρπάθου - Κάσος - Ανάφη - Θήρα - Πειραιάς).καθώς δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου.

    Οι 41 επιβάτες που είχαν προορισμό το Διαφάνι, αποβιβάστηκαν στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου είχαν ήδη μεταβεί οδικώς και τα 14 άτομα που ανέμεναν στο Διαφάνι, προς επιβίβαση.

    Ταλαιπωρία στο λιμάνι

    Με δυο ώρες καθυστέρηση απόπλευσε χθες το...

Οι ΔΕΚΟ στο δόκανο της τρόικας

ΟΣΕ, νοσοκομεία, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες μεγάλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, όπως οι συγκοινωνίες, βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο της τρόικας που καταφθάνει τη Δευτέρα αποφασισμένη να επιβάλει στην κυβέρνηση να κλείσει τις μεγάλες αυτές πληγές αιμορραγίας του προϋπολογισμού.

Τα στελέχη της τρόικας, με επικεφαλής τους γνωστούς μας πλέον κ.κ. Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ, Σ. Ντερόουζ από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αρχίζουν τη Δευτέρα τις επισκέψεις τους στην Αθήνα, με πρώτο σταθμό το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Εχουν όμως...

Το τέλος του troktiko και της αφέλειας στο Διαδίκτυο

1) Η παρατεταμένη δυσανεξία του «συστήματος» για την «άναρχη» ελευθερία στο Διαδίκτυο
2) Η ανάπτυξη, με την κατάχρηση αυτής της ελευθερίας από μερικούς παραβατικούς, εγκληματικών πρακτικών, όπως εκβιασμοί και συκοφαντίες, σε επίρρωση των ισχυρισμών των «συστημικών»
3) Ο συνδυασμός των παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων με τη...

23 Ιουλίου 1821...

Από τον Στράτο Γεωργούλη
Ο βράχος της Μονεμβασιάς,
απεφάσισε πλευρό νʼ αλλάξει,
απο πάνω του ζιζάνια,
ξερόχορτα, να πετάξει.

Τις πέτρες του να γυαλίσει
και μέσα στη τόση ξεραϊλα,
ενα λουλούδι ν΄ανθίσει.

Εκατόν ογδόντα εννιά χρόνια
έχουν περάσει,
η μνήμη δεν έχει γεράσει.
press-gr

Γιατί έκλεισε το Τρωκτικό; Το ερώτημα είναι τι έδειξε η άρση του απορρήτου…


Δημοσιεύθηκε από olympiada
Μία από τις πρώτες ενέργειες που έγιναν μετά την δολοφονία του Σωκράτη ήταν να γίνει άρση απορρήτου στι Τρωκτικό αλλά και στο email του Σωκράτη (ελπίζουμε και στο gmail του).
Το πρώτο που βρίσκεται σε αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς οι τόποι όπου γινόντουσαν οι αναρτήσεις, όπως βέβαια και τα μηνύματα που λάμβανε ο Σωκράτης. Τα ερωτήματα είναι δύο λοιπόν:
1. Τι θα γινόταν εάν βρισκόντουσαν ως τόποι αναρτήσεων κάποια ισχυρά επιχειρηματικά συγκροτήματα; των ΜΜ”Ε” ας πούμε;
2. Τι θα γινόταν εάν βρισκόντουσαν κάποιες συνομιλίες, ίσως και πιεστικές, από επώνυμους “ισχυρούς” του κλάδου; Ακόμα και κάποιοι πανίσχυροι αλλά νεόκοποι στον κλάδο;
Φανταστείτε λοιπόν να βρισκόταν μία συνομιλία όπου κάποιος “ισχυρός” να τον καλούσε να αλλάξει πλεύση σε κάποια θέματα ώστε να “ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή”. Ποιά γραμμή;
Η σειρά των άρθρων μας για το θέμα:

Τα “ελληνικά” Αldi θέλουν οι Βέλγοι

Το άδοξο τέλος της παρουσίας της γερμανικής αλυσίδας Αldi στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η ελληνική αλυσίδα Ατλάντικ διαμορφώνουν ένα νέο επιχειρηματικό σκηνικό στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Ηδη τα 38 καταστήματα της Αldi στη χώρα μας έχουν γίνει «μήλον της Εριδος» για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Ο πρώτος που εκδήλωσε ανοικτό ενδιαφέρον να προσθέσει στο ήδη υπάρχον δίκτυο των 216 καταστημάτων του και τα καταστήματα της Αldi- βρίσκονται σε πολύ καλά, από εμπορικής άποψης, σημεία- είναι ο βελγικός όμιλος της Delhaize, μητρικός της Α-Β Βασιλόπουλος. Το ενδιαφέρον του βελγικού ομίλου για τα καταστήματα της Αldi δεν είναι τυχαίο και εντάσσεται στο πλαίσιο της “επιθετικής” πολιτικής που ακολουθεί για την επέκτασή του στις βαλκανικές χώρες. Ο βελγικός λιανεμπορικός όμιλος θέλει,

Τα πολιτικά ζόμπι και η μετεξέλιξή τους σε …εξαπτέρυγα.

Απόσπασμα της συνέντευξης της  κας Φωτεινή Πιπιλή ,βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ ,στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο Νέστωρα Δημαρά.
Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Θα σας πω επιγραμματικά, για να μην μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες, ότι εγώ όταν άκουσα ότι επανεμφανίστηκε ο κ. Βουλγαράκης στο πολιτικό προσκήνιο είπα έτσι αυθόρμητα: «Ωχ, ξανακτύπησαν τα πολιτικά ζόμπι και μάλιστα εκχριστιανίσθηκαν και μετεξελίσσονται σε εξαπτέρυγα».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και από την άλλη ο κ. Βουλγαράκης δεν σταμάτησε εκεί, κάλεσε και επισήμως τον κ. Σαμαρά να καταθέσει για την υπόθεση Βατοπεδίου».
Φ. ΠΙΠΙΛΗ: «Επισήμως ή κατά τη διάρκεια παραλιακών κοσμικών συναντήσεων με μπουγιαμπέσα και αστακομακαρονάδες;».
- «Ακούστε,