Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Πρέπει να το δείτε...


http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/07/blog-post_7522.html

"Πειραματόζωα" για το τσιγάρο οι Έλληνες!

Στο μικροσκόπιο  των επιστημόνων του πανεπιστημίου  Χάρβαρντ θα βρεθούν προσεχώς οι Έλληνες  και η πιο αγαπημένη τους…  επιβλαβή συνήθεια,  δηλαδή το κάπνισμα.

Ο λόγος; Το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφουν σταθερά  την τελευταία δεκαετία ως «πρωταθλητές»  του τσιγάρου  στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες καπνίζουν σε ποσοστό 42% ,  ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις άλλες 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ξεπερνά το 29%.

Το ποσοστό των  καπνιστών παραμένει σταθερά  σε...

Τα τελευταία λόγια του Παύλου Μελά

"ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ"

Διαδοχικές συναντήσεις με την τουριστική ηγεσία της Ρωσίας είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της στρατηγικής του υπουργείου και της μεγιστοποίησης της διείσδυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική αγορά.

"Σκοπός μας είναι η λήψη άμεσων μέτρων, όπως το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ετήσιος προορισμός με...

Ο ρόλος της Διεθνής Αμνηστίας

Με αφορμή μια νέα έκθεση- κόλαφο της Διεθνής Αμνηστίας, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα, το blog μας αποφάσισε... να αφιερώσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην αναζήτηση του διαχρονικού ρόλου της οργάνωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα δείχνουν την υποταγή της στις επιταγές που επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Λίγη υπομονή...

Ιδεολογικές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ

Του Νίκου Κοτζιά
Η Αθήνα της άμεσης δημοκρατίας είναι κατά πολλούς το πρότυπο με το οποίο οφείλει να αναμετράται κάθε σύγχρονο πολιτικό σύστημα. Στηρίχθηκε κριτικά από το Θέατρο της Τραγωδίας και πολεμήθηκε από τους πολιτικούς φιλοσόφους της εποχής, όπως τον Σωκράτη. Η αθηναϊκή δημοκρατία μας έχει κληρονομήσει ως κύριο πλούτο την αντίληψη της αυτοθέσμισης. Ότι οι θεσμοί είναι έργο των πολιτών και όχι των Θεών ή κάποιων διαμεσολαβητών στο όνομα των θεών. Αυτή η παραδοχή συνεπάγεται, ότι οι άνθρωποι δικαιούνται και είναι ικανοί να αλλάζουν τους θεσμούς, αρκεί να διασφαλίζεται η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των υποθέσεων του δημόσιου χώρου (Πόλις και νεότερου Κράτους). Θα μπορούσε κανείς να αξιολογήσει ότι το ΠΑΣΟΚ της εποχής που διεκδικούσε τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών, αλλά και της αυτοδιαχείρισης και του δημοκρατικού προγραμματισμού, έκφραζε σε ένα βαθμό «την Αθηναϊκή Λογική». Όχι τόσο από τη σκοπιά της άμεσης δημοκρατίας, όσο...

Το «δόγμα Νταβούτογλου» και η Μέση Ανατολή

Του Ιωαννη N. Γρηγοριαδη*
Η δυναμική εμφάνιση της Τουρκίας στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της Μέσης Ανατολής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνέπειες της εφαρμογής του «δόγματος Νταβούτογλου». Είτε από το παρασκήνιο ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού Ερντογάν είτε από το προσκήνιο ως υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επεδίωξε και επέτυχε να άρει προκαταλήψεις δεκαετιών οι οποίες υποτιμούσαν τη σημασία της Μέσης Ανατολής για την τουρκική εξωτερική πολιτική.
Η στρατηγική αυτή εφαρμόστηκε με μια επιθετική πολιτική φιλίας και αναπτύξεως των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Πάλαι ποτέ ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας, όπως η Συρία και οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ, μετετράπησαν σταδιακώς σε προνομιακούς οικονομικούς εταίρους. Τα ΜΜΕ...

Η Θράκη χάνεται, ο Γιώργος διακοπάζεται...


Ο ΟΑΣΕ και η επετειακή διάσκεψη για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη Διακήρυξη της Κοπεγχάγης ήταν το βήμα που επέλεξαν οι γνωστοί παράγοντες της μειονότητας για να προβάλλουν το χωριστικό μήνυμά τους και να επιχειρήσουν να προβάλλουν εικόνα «μεσαίωνα» για τη Θράκη.
Η επετειακή διάσκεψη του ΟΑΣΕ πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη (10-11 Ιουνίου) με θέμα «20 χρόνια από τη Διακήρυξη της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ: Το καθεστώς και οι μελλοντικές προοπτικές», στο οποίο εκτός όλων των κρατών-μελών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών συμμετείχαν και εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το εντυπωσιακό είναι ότι από τις 46 ΜΚΟ που συμμετείχαν, μόλις οχτώ κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα στο συνέδριο και από αυτές οι δύο ήταν η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» –εκπροσωπήθηκε από τη Φατμά Ρεσίτ– και ο «Σύλλογος Επιστημόνων της μειονότητας της Δυτικής Θράκης», που εκπροσωπήθηκε από τον Τσεμίλ Καπζά.
Οι δύο αυτές οργανώσεις...

Κουβαρνταλίκια με.. τα λεφτά μας απότηνκόρη του Αποστάτη

Αθήνα 2003.Η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας στο πλευρό της τον ανθυποψήφιό της Χρ. Παπουτσή (!) εξαγγέλλει διάφορα μεγαλεπήβολα …έργα.
Είναι βλέπετε προολυμπιακή περίοδος και συγχρόνως καλλιέργειας του απαραίτητου ηγετικού προφίλ της ψηλής,  συμφώνα με τον ….

Ελληνικά ΜΜΕ: η συμβολή τους στη διαφθορά και τη διαπλοκή....

«Ελληνικά Μίντια: Ελεγκτής και συνεργός», είναι ο τίτλος εκτενέστατης ανάλυσης της Süddeutsche Zeitung το Σαββατοκύριακο για το ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στην διαφθορά και τη διαπλοκή. 
«Με μια πρώτη ματιά το ελληνικό μιντιακό τοπίο είναι ζωντανό και πλουραλιστικό: 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες. 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί. Και όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη.
Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε....

Σε... τροχιά ΟΣΕ και άλλες ΔΕΚΟ

Μια εις βάθος αναδιάρθρωση των μεγάλων ελλειμματικών ΔΕΚΟ, με πρώτες τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, υποσχέθηκε χθες σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους εκπροσώπους της τρόικας που τον επισκέφθηκαν, αρχίζοντας τον έλεγχο εφαρμογής του μνημονίου.
Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει, ώς το τέλος του χρόνου, νομοσχέδιο για τις εν λόγω ΔΕΚΟ, όπως έκανε και για τον ΟΣΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο στις δυο περιπτώσεις.

Ελεγκτικοί οίκοι
Οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ,

Φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοφία Σακοράφα

Παραμένει ως προτεραιότητα για την Κουμουνδούρου και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα το άνοιγμα προς το «αριστερό» ΠαΣοΚ, εν όψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι εντατικοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το πρόσωπο της κυρίας Σοφίας Σακοράφα ως «ιδανικής περίπτωσης» για να τεθεί επικεφαλής σε ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής, εκφράζοντας ευρύ μέτωπο αντίστασης στο μνημόνιο και στα κυβερνητικά μέτρα. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η υποψηφιότητά της θα ήταν αντίβαρο και συνεκτική λύση απέναντι στις πιέσεις, που, όπως λένε, ασκεί η πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνου . Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, το γεγονός ότι ο κ. Αλαβάνος αφήνει να αιωρείται η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μαρτυρεί την προσπάθειά του «να επανακτήσει πολιτικό ρόλο, αποσταθεροποιώντας το συμμαχικό σχήμα» . Επιπλέον, στελέχη του ΣΥΝ θύμιζαν ότι είναι η τρίτη φορά, μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, που «στέκεται εμπόδιο στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων είναι μια μέθοδος που έχει εφαρμοσθεί στο παρελθόν με σχετική επιτυχία. Συνήθως όμωςη ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Το 2004...

Η Τουρκία επαναφέρει "έντεχνα" το θέμα της Θράκης

Ύστερα από ένα διάστημα έντασης στο Αιγαίο η Τουρκία το Σαββατοκύριακο επέλεξε να επαναφέρει και...θέμα Θράκης, στέλνοντας στην περιοχή τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Αρίντς, με αφορμή το μνημόσυνο για την 15η επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ.Τη στιγμή πάντως που χθες ο Τούρκος αξιωματούχος συνέχιζε την περιοδεία του στη Θράκη, η Άγκυρα...