Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2010

"ΒΙΟΤΟΠΟΣ" ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Το μέσο κινητό τηλέφωνο μεταφέρει μέχρι και 18 φορές περισσότερα εν δυνάμει επιβλαβή μικρόβια σε σχέση με μια λαβή σε ένα καζανάκι τουαλέτας, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, που αναδεικνύει έναν παραγνωρισμένο μέχρι σήμερα κίνδυνο.

Οι ερευνητές της οργάνωσης προστασίας των καταναλωτών Which?, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", ανέλυσαν ένα δείγμα από 30 φορητές τηλεφωνικές συσκευές και ανακάλυψαν ότι περίπου μια στις τέσσερις ήταν τόσο βρώμικη, ώστε είχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με το αποδεκτό όριο από άποψη υγιεινής.

Ο ειδικός σε θέματα υγιεινής, Τζιμ Φράνσις, που ήταν υπεύθυνος για τα τεστ, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση μερικών συσκευών. Για παράδειγμα,

Jeffrey Papandreou το πραγματικό όνομα που φρόντισαν να διαγράψουν προετοιμάζοντας τον για "εθνοσωτήρα"

 

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε το πραγματικό όνομα του σημερινού "Γιώργου" Παπανδρέου ;;;....

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα αν τελικά βαφτίστηκε ποτέ ή απλά μετονομάστηκε σε Γιώργος που ακούγεται πιο Ελληνικό.
Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Του μιλάνε τα κύματα...», Εκδόσεις Καστανιώτη, διαβάζουμε κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει...

Μιλουν διαφορετική γλώσσα...

Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν τον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και της Κύπρου εκνευρίζονται με την αναποτελεσματικότητα της διπλωματικής ηγεσίας των δύο χωρών σε θέματα σοβαρά και στα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν βήματα μπροστά από την Τουρκία.

Oυάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου
Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν τον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και της Κύπρου εκνευρίζονται με την αναποτελεσματικότητα της διπλωματικής ηγεσίας των δύο χωρών σε θέματα σοβαρά και στα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν βήματα μπροστά από την Τουρκία.

Η αλήθεια είναι ότι...

Ο Βαγγέλης Αργύρης υποψήφιος περιφεράρχης με τη στήριξη του Πα.Σο.Κ.

Τελείωσε και τυπικά σήμερα η απόφαση για τον υποψήφιο περιφεριάρχη του Πα.Σο.Κ. στην Ηπείρο.

Το χρίσμα παίρνει ο Βαγγέλης Αργύρης που τυγχάνει να είναι και Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής.


Η συμφωνία επιτεύχθη,

Η Ελλάδα διαλύεται… και ο Γιωργάκης ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!


(Κύριε Πρωθυπουργέ, μήπως, λέμε εμείς τώρα, μήπως να συντονίζατε το χάλι στο υπουργείο του κ. Ρέππα;)

Ρε τι γίνεται; Από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη γίνεται κόλαση. Η βενζίνη τρέχει με το σταγονόμετρο και μέχρι το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα θα θυμίζει Αλβανία της δεκαετίας του ’60. Στη «μαύρη» έχει αρχίσει να πουλιέται πετρέλαιο και βενζίνη και από την άλλη έχουμε ... ...

Νεκροί και οι 152 επιβάτες από τη συντριβή του αεροσκάφους (upd)

Κανένας τελικά από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα το πρωί στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ δεν επέζησε, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πακιστανικής πρωτεύουσας, καθώς ανασύρθηκαν ήδη οι σοροί όλων των επιβαινόντων, επιβατών και μελών του πληρώματος.

Το επιβατικό αεροσκάφος με περισσότερους από 150 επιβάτες συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης, στις 04:43 ώρα Γκρήνουιτς (07:43 ώρα Ελλάδας), στη διάρκεια της πτήσης από το Καράτσι προς το Ισλαμαμπάντ.

Το αεροσκάφος έπεσε κοντά στους λόφους Μαργκάλα στο Ισλαμαμπάντ, στην προσπάθειά του να προσγειωθεί.

«Το αεροσκάφος μετέφερε 146 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. », δήλωσε ο Μουμπαρίκ Σαχ, εκπρόσωπος της κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Πακιστανική τηλεόραση έδειξε άμεσα τις πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής. Το αεροσκάφος έχει τυλιχτεί στις φλόγες, πυκνοί καπνοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει σχετικά και αξιωματόυχος, η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων να είναι πάρα πολύ δύσκολη, έως ακατόρθωτη.


«Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ όταν έχασε την επαφή με το πύργο ελέγχου..» δήλωσε σχετικά.

«Εκ πρώτης όψεως, αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να ήταν η κακοκαιρία. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν οι έρευνες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Ραχέλ Αχμέντ.
πηγή

Η απόφαση για το Κόσσοβο και τα Ελληνικά συμφέροντα.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Το είχαμε υποψιασθεί εδώ και καιρό, αλλά τώρα επιβεβαιωνόμαστε. Ότι, δηλαδή, τα λεγόμενα Διεθνή Δικαστήρια (αλλά και τα ευρωπαϊκά) δεν κρίνουν με κύριο κριτήριο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά πρωτίστως με πολιτικά κριτήρια. Η απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, η οποία κρίνει με ψήφους 10 έναντι 4 ότι η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου (Κοσσόβου) από τη Σερβία είναι νόμιμη, ευθυγραμμίζεται με τα αμερικανικά συμφέροντα και με τη γραμμή των ΗΠΑ να υποστηρίζουν τους Αλβανούς εναντίον των Σέρβων. Είναι πρωτοφανές να έρχεται ένα Διεθνές Δικαστήριο και να καταπατά την αρχή της εδαφικής ακεραιότητος των κρατών-την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει ο ΟΗΕ- και να αγνοεί το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ιούνιος 1999), με το οποίο ο ΟΗΕ δεσμευόταν να διαφυλάξει την εδαφική ακεραιότητα της τότε Νέας Γιουγκοσλαβίας, η οποία μετονομάσθηκε σε Ομοσπονδία Σερβίας-Μαυροβουνίου!
Για μία ακόμη φορά...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις αυξήσεις

Ελληνική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις αυξήσεις τιμών σε 10 κατηγορίες προϊόντων- και βεβαίως στον πληθωρισμότον Ιούνιο διαπιστώνει με βάση στοιχεία που παρουσίασε χθες το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, την ίδια ώρα που η τρόικα χτυπούσε καμπανάκι για το ίδιο θέμα στις συνομιλίες που είχε με το υπουργείο Οικονομίας και την υπουργό Λ. Κατσέλη.
Η λίστα με τα προϊόντα στα οποία η Ελλάδα οδηγεί την κούρσα των τιμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν περιλαμβάνει μόνο τα αναμενόμενα, δηλαδή τα καύσιμα, τις μεταφορές, τα τσιγάρα και τα ποτά, όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία κανονικά θα έπρεπε λόγω κρίσης και μείωσης της ζήτησης να σημειώνεται μείωση τιμών. Αντίθετα,

Θα μας τρελάνει ο Παπανδρέου

Ο συνεχώς ταξιδεύων πρωθυπουργός μας σε μια στάση στη Βουλγαρία δήλωσε στη βουλγαρική εφημερίδα «Τrud».
 «Ο σοσιαλισμός δεν υποχωρεί. Αντίθετα,

Οι βασικές αρχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Τις βασικές αρχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου της Βουλής την Πέμπτη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Μορφές ενίσχυσης
Σε ό,τι αφορά τις μορφές ενίσχυσης, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, η σημαντικότερη τομή αφορά στο φορολογικό κίνητρο, όπου τροποποιείται τόσο ο τρόπος ενίσχυσης όσο και η επιλεξιμότητα των σχεδίων που μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς αυτό.
Συγκεκριμένα, προτείνεται ως προς τον τρόπο ενίσχυσης, η απαλλαγή φόρου από το σύνολο των πραγματοποιούμενων κερδών μέχρι τη συμπλήρωση του ισόποσου της ενίσχυσης που θα λάμβανε η επένδυση αν εντασσόταν στο καθεστώς της απλής επιχορήγησης, έναντι της υποχρέωσης μη διανομής κερδών με τη δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Για την επιλεξιμότητα, ο νέος νόμος προβλέπει τη διενέργεια διαδικασίας αντίστοιχης με αυτή που ακολουθείται σε όλες τις άλλες μορφές ενίσχυσης με τη διαφορά ότι οι προτάσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αξιολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ισχύει στα λοιπά καθεστώτα ενίσχυσης, αλλά έχουν ως μοναδική προϋπόθεση για την υπαγωγή τους στον Αναπτυξιακό νόμο την πλήρωση των κριτηρίων φερεγγυότητας του φορέα και τη συγκέντρωση βαθμολογίας ανώτερης από το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας. Οι προτάσεις αυτές δηλ. δεν έχουν την υποχρέωση της συγκριτικής αξιολόγησης.
Οι άλλες μορφές ενίσχυσης...

Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στους Financial Times

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την δεύτερη δόση του μηχανισμού χρηματοδότησης και θα φανεί συνεπής έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στους «Financial Times».

Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα μπροστά από την καμπύλη στους δημοσιονομικούς στόχους» (Greece ‘ahead of the curve’ on fiscal targets), ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στην σημαντική δημοσιονομική πρόοδο του πρώτου εξαμήνου 2010 και στην δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως...

Η προκήρυξη της "ΣΕΧΤΑΣ"