Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Αυγούστου 01, 2010

Ποιοι είναι οι νέοι κυβερνήτες της Ελλάδας

Ένας Ολλανδός, ένας Γερμανός, ένας Δανός, ένας Βέλγος και ένας Πορτογάλος αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των ελεγκτών της τρόικας και γύρω από αυτούς ένα επιτελείο συνεργατών τους οι οποίοι στο τελευταίο ταξίδι τους μπήκαν στις λεπτομέρειες του μνημονίου.
Οι πέντε πρώτοι είναι αυτοί που διαπραγματεύτηκαν το μνημόνιο που υπογράψαμε με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι περίπου 30 εμπειρογνώμονες που τους ακολουθούν είναι οι εξεταστές των αποτελεσμάτων που έχουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Στις επαφές που είχαν μαζί τους οι Έλληνες υπουργοί και οι επικεφαλής των φορέων που συνάντησαν διαπιστώνουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που είχαν συνηθίσει. Οι τεχνοκράτες της Νέας Υόρκης, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης δεν είναι πολιτικοί ούτε σκέφτονται πολιτικά. Δεν είναι συνδικαλιστές ούτε ομόλογοί τους υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μοιάζουν περισσότερο με...

Το τελεσίγραφο της Τρόϊκας στη ΔΕΗ

Το βραχυκύκλωμα στην πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού που προκάλεσαν την προηγούμενη δεκαετία το συνδικαλιστικό και πολιτικό κατεστημένο, απειλεί τώρα με ηλεκτροπληξία τη ΔEH. H τρόικα επισημοποίησε την περασμένη Παρασκευή στην κυβέρνηση την απόφασή της να συνδέσει με το Mνημόνιο την απαίτηση για πώληση του 40% των...

Τι λέει ο Θέμος για τον Σ.Γκιόλια και τι το "Θέμα" ;



Την ώρα που η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σπιλώνει την μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια υιοθετώντας ψεύδη της "προκήρυξης" της ΣΕΧΤΑ; .

Δεν θα τα αναφέρουμε καν άλλωστε μπορείτε να τα διαβάσετε και εσείς αγοράζοντας την εφημερίδα.

Ο Θέμος Αναστασιάδης στο δισέλιδό του που υπογράφει ως ΟΦΙΣ λέει ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ με την κυριώτερη ότι...

Και αν είναι αλήθεια;

Επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την μπλογκόσφαιρα

Ελπίζω κάποτε οι κυβερνήσεις να παύσουν να νομοθετούν εν θερμώ και με εργαλειακή χρήση του νόμου (λ.χ κουκούλες, δήλωση καρτοκινητών μετά τη δραπέτευση Παλαιοκώστα κλπ). Αυτό δεν είναι νομοθέτηση, είναι φετιχοποίηση, τοτέμ και ταμπού.

Ο νόμος πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής των συνταγματικών ελευθεριών, εξειδικεύοντάς τις στους επιμέρους τομείς. Αν...

Στην είσοδο του Ιορδάνη ποταμού είδαμε και αυτό...επιγραφή με απόσπασμα από την Καινή Διαθήκη στα "Μακεδονικά"!!! Τα σχόλια για το κράτος του Ισραήλ δικά σας...

Τα άλματα του Δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα...


Από το 1974 μέχρι σήμερα, για κάθε χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. το χρέος ανέβαινε κατά μέσον όρο 3,13% του εθνικού μας εισοδήματος, ενώ στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ κατά 2,03%. Σε σημερινές τιμές αυτό αντιστοιχεί σε 7,4 δισ. ευρώ ανά έτος για τους μεν και σε 4,8 δισ. για τους δε.
Και γεννάται το ερώτημα: πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;

1ηΠΕΡΙΟΔΟΣ, Ν.Δ.
Ιούλιος 1974- Οκτώβριος 1981
Κυβερνήσεις...

Υπηρέτης δυο αφεντάδων δεν γίνεται κύριε Θεοδωράκη.ΔΙΑΛΕΞΕ...Η ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΜΕ ΕΜΑΣ.

Ηταν όλοι εκεί, ένας αχταρμάς ιδεών , απόψεων και καπηλείας τον οποίο έχει επιτρέψει διαχρονικό ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης Μίκης Θεοδωράκης.
Τα 85α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες παγκοσμίως γιορτάστηκαν στον Λυκαβηττό με μια συναυλία στην οποία ηταν όλοι οι πολιτικοί παρόντες.
Ο Μίμης δήλωνε ότι

Δικαίωση για την ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικολοπούλου

Δικαιώθηκε η Χαρά Νικοπούλου κατά την εκδίκαση της αγωγής της εναντίον της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μιλλιέτ» της Ξάνθης, η οποία είχε γράψει ότι...

Eλληνο-τουρκική συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου επιθυμούν οι ΗΠΑ

Σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προχώρησε ο ειδικός απεσταλμένος του State Department για την ενέργεια στην Ευρασία, Richard Morningstar. Σε συνέντευξή του στη Καθημερινή, o Aμερικανός αξιωματούχος προκρίνει εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές ενώ χαρακτηρίζει το Αιγαίο «αμφισβητούμενη περιοχή». Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ μετά την απόφαση σύστασης ελληνικού δημόσιου φορέα για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και τη δημοσίευση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού από την ΤRAO (Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi) για την πραγματοποίηση τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών (3D seismics) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) Καστελόριζου.
Εμπειρος διπλωμάτης και βαθύς γνώστης των ζητημάτων της ενέργειας με τα οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες, ο Richard Morningstar έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Clinton, πρέσβης στην Ε.Ε., επικεφαλής της αμερικανικής ενεργειακής διπλωματίας στη Κασπία προωθώντας τον αγωγό Μπακού-Τιφλίδα-Τσειχάν ενώ με τη σημερινή του ιδιότητα εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Nabucco.
Πώς αποτιμάτε την άσκηση από την Ελλάδα του δικαιώματος, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο, να προχωρήσει σε έρευνες και εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στο Αιγαίο;
Ξέρετε, αυτά τα θέματα των θαλάσσιων συνόρων είναι δύσκολα και όχι μόνο στο Αιγαίο. Είναι δύσκολα στην Κασπία, αλλά και στην Αρκτική, όπου χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια έως ότου η Νορβηγία και η Ρωσία τα διευθετήσουν, κάτι που έκαναν μόλις φέτος. Προφανώς υφίστανται ζητήματα, για τα οποία δεν γνωρίζω λεπτομέρειες ώστε να πω κάτι για τη μία ή την άλλη πλευρά. Αλλά θα ήλπιζα,

Οάσεις δροσιάς από το κέντρο της Αθήνας έως τις άκρες της Αττικής

Λίμνες, κήποι, μοναστήρια, κάστρα, πύργοι, αρχαιολογικοί χώροι, περίπατοι στο δάσος, σπηλιές…. Εικόνες διακοπών σε μια πόλη έρημη. Ταξιδιωτικοί προορισμοί στην ... Αθήνα, χωρίς διόδια. Δεκαεπτά προτάσεις και προορισμοί εντός λεκανοπεδίου για όσους μένουν το καλοκαίρι στην Αθήνα. Ένας μικρός οδηγός απόλαυσης σε μικρές οάσεις δροσιάς από το κέντρο της Αθήνας έως τις άκρες της Αττικής, δίνοντας μια μικρή γεύση διακοπών και μετατρέποντας το "δαίμονα" της Αττικής, τα άγχη της μεγαλούπολης, την κίνηση και τη ρουτίνα σε κοντινές αποδράσεις.

    Νομισματικό Μουσείο: Ο κήπος των "Μουσών"

    Συστάδες θάμνων και λουλουδιών, αγάλματα δουλεμένα στον πηλό, ένας κρυμμένος κήπος και ένα μουσείο στην οδό Πανεπιστημίου. Ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου,

Πόσο έχει φθαρεί η κυβέρνηση;