Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 03, 2010

Παρέδωσαν τον ΟΤΕ στους Γερμανούς μέσα σε απόλυτη σιωπή. Οι γερμανοτσολιάδες και το παρακράτος πέτυχαν το σκοπό τους.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ




ote22Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τον τρόμο της “Σέχτας” των ναζί να κλείνει κάθε στόμα, οι εντεταλμένοι έφεραν το έργο τους εις πέρας. Με μια σκανδαλώδη, αναιτιολόγητη απόφαση λίγων γραμμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο ΟΤΕ παραδόθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες στους Γερμανούς. Στις 26 Ιουλίου 2010, με απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, αριθμός πρωτοκόλλου 345 επί προεδρίας Αναστάσιου Γαβριηλίδη. Να θυμάστε αυτές τις λεπτομέρειες κύριοι συμπολίτες. Γιατί, ενώ η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τους φορτηγατζήδες για να “κοιμηθούν” και οι...

Η απελευθέρωση των Μεταφορών και η Έκλειψη της Σκέψης στην Πασοκική Ελλάδα


Πιστή στις οδηγίες και τις επιταγές της σημερινής Δύσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να συμμορφωθεί με τις εντολές της «Τρόικας» του ΔΝΤ  και της ΕΕ γιά την απελευθέρωση των Μεταφορών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Αυτό, με δυό λόγια, σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια από σήμερα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας ή ξένος (περιλαμβανομένων και των πολυεθνικών μεταφορικών κολοσσών)   να δραστηριοποιείται στον  σχετικό τομέα , χωρίς να απαιτείται η ειδική άδεια , αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες μεταφορείς και κάποιοι ξένοι που συνεργάζονται μαζί τους , υπό εταιρικές μορφές ΑΕ, ΕΠΕ κλπ.
Ευλόγως λοιπόν...

Διαχυτικότητα...

Γλυφάδα, σήμερα το μεσημέρι, στα "μπιφτεκάδικα" η παρουσιάστρια, πρωην της ΝΕΤ, ήταν λίγο περισσότερο διαχυτική από ότι θα έπρεπε...

Τα χαδάκια, οι..

Χρωστούν 2,7 εκατ. στην Εφορία και έχουν ακίνητα 350 εκατ. ευρώ!

Λαυράκια έβγαλε η νέα διασταύρωση στοιχείων οφειλετών του δημοσίου, με βάση τα ακίνητα που διαθέτουν. Στο στόχαστρο μπαίνουν 279 οφειλέτες που δεν πληρώνουν χρέη τους στην εφορία, αν και διαθέτουν ατράνταχτη ακίνητη περιουσία, με καταστήματα και ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής και εμπορικής αξίας στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, όπου περιλαμβάνονται το Κολωνάκι, η Ερμού, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και η Ομόνοια.

Από τους 279 οφειλέτες που εντοπίστηκαν, επιλέχθηκαν όσοι έχουν χρέη από...

Μια ελεύθερη φωνή διηγείται...

Δημήτρης Παπαγεωργίου: Διαβάστε το πρώτο άρθρο  του μετά την αποφυλάκισή του

Μη θριαμβολογείτε δήμιοι



http://resaltomag.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Ηλιακό "τσουνάμι"

    Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό "τσουνάμι", που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.

    Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη...

ο φιλελληνισμός του Ιουλίου Βερν (αναφορά στο έργο του "το Αιγαίο στις φλόγες")

Ο Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828 στην Νάντη της Γαλλίας. Είναι ο συγγραφέας δεκάδων μυθιστορημάτων που είμαι σίγουρος πως πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει στα παιδικά μας χρόνια (ενδεικτικά μόνο από αυτά που έχω διαβάσει στα παιδικά μου χρόνια: 20.000 λεύγες κάτω από την Θάλασσα, μυστηριώδης νήσος, Ροβήρος ο κατακτητής, τα

παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ, μπροστά στη Σημαία, από την γη στην σελήνη, ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, οι περιπέτειες της κας Μπράννιγκαν, ο δεκαπενταετής πλοίαρχος, ο φάρος στην άκρη του κόσμου). Τα βιβλία του χαρακτηρίζονται από το γλαφυρό τους ύφος, την επιστημοσύνη και την πολυπραγμοσύνη τους, αλλά και την γόνιμη φαντασία του συγραφέα. Εδώ θα ασχοληθούμε με τον φιλελληνισμό των έργων του Ιουλίου Βέρν που εκδηλώθηκε την κρίσιμη εικοσαετία 1870-1890, σε μια εποχή που η προπαγάνδα του πανσλαβισμού και οι ανθελληνικές θεωρίες του Φαλμεράγιερ μεσουρανούσαν στην Ευρώπη.

Ήδη από το 1870...

Όπου ειδικεύεται ο καθένας...

Κλικ εδώ

Το θεατρικό ντεµπούτο της Μελίνας µε ένα «φόρεµα»

Ολοι θαύµαζαν τη µαµά µας και νόµιζαν πως ραβότανε σε µεγάλους οίκους ραπτικής. Ασε που ήταν πολύ όµορφη. Κείνη την Κυριακή φορούσε σκούρο πράσινο παλτό µε όρθιο στητό γιακά και στη µέση µαύρη δερµάτινη ζώνη µε µεγάλη ασηµένια αγκράφα. Μαύρες γόβες κι αυτές µε µεγάλες ασηµένιες αγκράφες. Ενα µικρό καπέλο, ίδιο χρώµα µε το παλτό που πίσω τα πλούσια καστανόξανθα µαλλιά της σχηµάτιζαν ένα οχτώ. Τα µάτια της ήτανε βαθιά γαλάζια. Μέσα στο λεωφορείο που µας πήγαινε στη Αθήνα, γύριζαν και την κοίταζαν και στο θέατρο όταν καθήσαµε στις θέσεις µας όλα τα µάτια γυρνούσαν απάνω της. Και µεις καµαρώναµε γιατί κανένα παιδί δεν είχε τόσο όµορφη και κοµψή µαµά. Χτύπησε και το τρίτο κουδούνι. Διαβάσαµε το πρόγραµµα. Το κορίτσι που έπαιζε µια υπηρετριούλα το λέγανε: Μελίνα Μερκούρη.

Τι θα πει, Μελίνα; ρώτησα...

H πραγματικότητα, για τα «έργα και τις ημέρες» του Κ. Καραμανλή

Παρατηρείται, τελευταίως, τόσον εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του "Συστήματος" Πασοκ, όσον, όμως, - όλως, περιέργως - και εκ μέρους ορισμένων ... "νεοδημοκρατών", μια έντονη προσπάθεια, κατά του Κ. Καραμανλή, περί ενοχοποιήσεώς του, χλευασμού του, επιρρίψεως, σ' αυτόν, όλων των ευθυνών, για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας και, γενικώς, περί αποδομήσεως της προσωπικότητάς του, προκειμένου να απαξιωθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Και το Πασοκ και οι εξωτερικοί "πάτρωνες" είναι φυσικό να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, διότι ...

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

• Παρατήρηση πρώτη: Σε κάθε χώρα που βρέθηκε στην κατάσταση όπου βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, το κόμμα που έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντα ηττήθηκε και πολύ συχνά διαλύθηκε κυριολεκτικά στις επόμενες εκλογές.
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
• Παρατήρηση δεύτερη:

Economist: "Η Ελλάδα έπεσε θύμα ψυχολογικής τρομοκρατίας..."


  • Το σκοτεινό μυστικό της Ευρώπης...

"Aν οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα καταγράψουν τα όσα συνέβησαν στην οικονομική κρίση του 2009-10 λάβουν στα σοβαρά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τότε θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «οι κακοί» της υπόθεσης, δεν ήταν οι ψευδόμενοι για τα στατιστικά τους στοιχεία Ελληνες, ούτε οι αλλοπρόσαλλοι Γερμανοί, αλλά οι αγορές.
Η Ελλάδα υπέστη «ψυχολογική τρομοκρατία» από τις...αγορές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Γιώργος Παπανδρέου. «Εβγαλαν χρήματα, ποντάροντας στη δυστυχία των λαών», υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την κοινή αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.
Η κρίση οφείλεται...

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Στις 6 και 7 Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθεί φέτος στην Άνω Βροντού, Σερρών, η 4η Αστροβραδιά που είναι αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας 2010. Τιμώμενο πρόσωπο των διήμερων εκδηλώσεων θα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός,

Η έρευνα – σοκ της Statbank αποκαλύπτει το διαχρονικό πλιάτσικο των ταμείων.

http://www.statbank.gr/ ...Αντί για εξυγίανση μεθοδεύουν την εκποίηση της Υγείας.

Εάν η μεθοδικότητα με την οποία δούλεψαν οι κυβερνώντες για να φέρουν το ΔΝΤ στη χώρα μεταφραζόταν σε δράση για εξυγίανση, τότε με τον μισό “μόχθο” θα είχαν καταφέρει να βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά αυτόνομης ανάπτυξης. Αντί γι’ αυτό, διαιωνίζουν την αρρώστεια ώστε να ακρωτηριάσουν τον “μεγάλο ασθενή”.
Το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της υγείας το γνωρίζουμε καλά. Αυτό που δε γνωρίζαμε μέχρι την έρευνα της Statbank είναι η...

Μαύρη τρύπα ενός δισ. ευρώ στους δήμους

Μία ακόμη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά των δήμων ανακαλύπτει σιγά σιγά το υπουργείο των Εσωτερικών, η οποία έρχεται να προστεθεί σε βεβαιωμένα χρέη ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Τα πρώτα δείγματα επεξεργασίας των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ Α΄ βαθμού φαίνεται ότι δείχνουν οφειλές προς τρίτους, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν ως και το ένα δισ. ευρώ και να τινάξουν στον αέρα τους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας.

Ασφαλείς εκτιμήσεις περί τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης αναφέρονται σε περίπου 30 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις να εντοπίζονται στην Αττική. Την ίδια στιγμή οι...

Βουτιά στην αγορά παρά τις γενναίες εκπτώσεις

Μειωμένος κατά 10% ήταν ο τζίρος στην αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των φετινών θερινών εκπτώσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές, τους αποτρέπει από αγορές ακόμα κι αν οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Η κίνηση στην αγορά από τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ήταν και παραμένει υποτονική, παρά το γεγονός ότι ήδη τα ποσοστά μείωσης των τιμών είναι πολύ υψηλά και φτάνουν το 80%, ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Μάλιστα, όπως λένε οι έμποροι,

Το ΣΔΟΕ στα νησιά

Προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε καφέ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα ανακάλυψαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στην Κρήτη. Οι έλεγχοι έγιναν την περίοδο Ιουνίου- Ιουλίου και θα οδηγήσουν σε λουκέτο 70 επιχειρήσεις, όπως δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα 99,5» o ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρης. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 800 επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές και διαπιστώθηκαν.,..

Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει για δήμαρχο, σύμβουλο του Μαντέλη!..

...που είναι σήμερα "επικοινωνιολόγος"  της Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου 
Μύλος στην Αργυρούπολη...

Από την Ιωάννα Ξυλαδάκη

Διάβασα με έκπληξη ότι στα ονόματα που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, για το νέο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού υπάρχει ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και όχι ο αγωνιστής Χάρης Πασβαντίδης που αποκλείεται για μια ακόμη φορά. Με ποια κριτήρια; Πάντως στην περιοχή μας επικρατεί αναστάτωση.
Δεν αποφεύγω λοιπόν τον πειρασμό να σας...