Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

Στα χέρια Τούρκων δασκάλων τα παιδιά των μουσουλμάνων της Θράκης


Εισαγωγή: Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της αρμόδιας επί της μουσουλμανικής εκπαίδευσης, κυρίας Δραγώνα, σταματά προσωρινά -τίποτε μονιμότερο εκ του προσωρινού- η εισαγωγή φοιτητών στην ειδική παιδαγωγική ακαδημία (ΕΠΑΘ). Η "παύση" αυτή γίνεται "λόγω συγκυρίας", δηλαδή οικονομικής δυσπραγίας (πόσο άραγε κοστίζει η λειτουργία του πρώτου έτους στην ΕΠΑΘ και πόσο μας κόστισαν οι καλοκαιρινές διακοπές του πρωθυπουργού;). Η Άγκυρα άρχισε να τρίβει τα χέρια της, αφού το "πεδίο δράσης" των τούρκων δασκάλων ανοίγει διάπλατα και ο γενιτσαρισμός των νέων μουσουλμάνων της Θράκης μπορεί να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Μπράβο κυρία Δραγώνα, μπράβο κυρία Διαμαντοπούλου, μπράβο κύριε Παπανδρέου...! Ο νεο-πατριωτισμός σας και η ηθικο-πολιτική σας προσέγγιση ξεπερνά ακόμη και την λέξη...

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ,Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-Λαος,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ...ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Την στήριξη του ΛΑΟΣ στον υποψήφιο για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, απέσυρε πριν από λίγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αφορμή στάθηκε η υπαναχώρηση του κ. Ψωμιάδη μετά το «τελεσίγραφο» του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, κατά της υποψηφιότητας του αδελφού του, Διονύση Ψωμιάδη, ως αντιπεριφερειάρχη.


Κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,

Νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ ο Καρατζαφέρης

Ένα περιστατικό  που μόλις πληροφορηθήκαμε επιβεβαιώνει ότι  ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχει καμία σχέση με την ούτε με την Δεξιά, ούτε με την Κεντροδεξιά. Νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος και...

ΗΠΑνθρωποι...

«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».

Αυτά τα λογάκια ανήκουν στον πατριώτη, στον σοσιαλιστή, στον αντιπρόεδρο του Γιώργου Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή.
Θυμίζουμε ότι...

Το φιάσκο της γρίπης Η1Ν1 αποκαλύπτεται

Μετά την εκτενή πλύση εγκεφάλου που στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς όσο και ανήθικης εκστρατείας υποβλήθηκε όλος ο πληθυσμός τη υδρογείου για τη «μεξικανική» γρίπη Η1Μ1, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (European Medicines Agency-EMA) εξετάζει τα περί συμπτωμάτων ναρκοληψίας (σπάνια διαταραχή του ύπνου) σε παιδιά (καταγεγραμμένα κρούσματα στη Σουηδία και στη Φινλανδία, με τη δεύτερη να έχει απαγορεύσει τη χρήση του εμβολίου). Κι όλα αυτά μετά...

Εθνικά Συμφέροντα: Τρεις αρχές...


Του Νίκου Κοτζιά
Θεμέλιο διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής είναι το εθνικό συμφέρον. Δηλαδή, η μεγιστοποίηση της εθνικής ασφάλειας, η εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, η αναβάθμιση της χώρας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και στην διεθνή πολιτική – διπλωματική σκηνή. Το εθνικό συμφέρον οφείλει να συνδυάζεται με ηθικές αρχές και το διεθνές δίκαιο.

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει αρχές και αξίες, αλλά....

Ο τελώνης του φαρισαϊκού ΓΑΠσοκ αντιλαμβάνεται τον συνταγματικό του ρόλο ή αυτός εκπορεύεται από άλλο "πνεύμα";

Η τάξη των φαρισαίων δημιουργήθηκε σιγά σιγά από το 2ο π.Χ. αιώνα, όταν γίνονταν οι αγώνες των ζηλωτών Ισραηλιτών εναντίον των Ελληνιστών. Κατ αρχάς η τάξη αυτή  περιελάμβανε τα πιό αγνά θρησκευτικά στοιχεία. Με την πάροδο όμως του χρόνου έχασε την ουσία της πνευματικής ζωής, κατάντησε μερίδα υπέρζηλωτων, που εμφανίζεται σε πολλές περιόδους της ιστορίας και θεωρείται ότι κατέχει την άκρα δεξιά πτέρυγα της θρησκευόμενης κοινωνίας. (Στέργιου Σάκκου)

Η παραπάνω παραπομπή μου θύμισε την  παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου όπου υπάρχουν δύο τύποι, ο υπερήφανος και ο ταπεινόφρων. Τον δεύτερο το γνωρίσαμε στην προηγούμενη πενταετία, όσο για τον πρώτο τον γνωρίζουμε στην νέα του version: "Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες...ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά...Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΔ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ κ. Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ.


    Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. 
    Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που...

Διαπραγματεύσεις για τα Ναυπηγεία

Εν όψει σημαντικών εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τις συμβάσεις των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται πως βρισκόμαστε, ύστερα από τη κρίσιμη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με εκπροσώπους της ThyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar και τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

    Όπως αναφέρεται...

ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ - Συμπτώσεις

Η παρακάτω εικόνα είναι απο την ιστοσελίδα του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, στην οποία διαβάζουμε οτι ο Βοηθός διοικητή του "ΡΟΤΑΡΥ 2481" (Διεθνές Ρόταρυ) είναι ο κ. Σούσης Ζαχαρίας.



Ο οποίος όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα απο το site του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου είναι και...

Ο tzogadoros προτείνει

Γράφει ο tzogadoros
Γεια και χαρά σας σύντροφοι.


Η χθεσινή μέρα, στοιχηματικά, ήταν καλή. Η τριάδα που έδωσα δεν πέρασε, αλλά επειδή είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα προτιμούν τον ιντερνετικό τζόγο, χθες θα έκαναν καλό ταμείο στο τέλος της ημέρας.


Οι Σλοβένοι με δικαίωσαν πλήρως. Ποιοτικότατη ομάδα με παίκτες που έχουν πολλή ταλέντο, έκαναν 'αλοιφή' τη Βραζιλία, έστω και αν στο τέλος έδειξαν τα χρόνια καταστροφικά τους σύνδρομα. Αν σε αυτή την ομάδα υπήρχε και ο Λόρμπεκ, θα ήμουν σίγουρος ότι πάει για μετάλλιο. Οι Γερμανοί 'κατάφεραν' και έχασαν από την Ανγκόλα ενώ οι Αυστραλοί στα τελευταία 2 λεπτά έβαλαν μόλις μια βολή και βρέθηκαν από το -3 στο -15. 


Πάμε στο σήμερα όμως.
Όλοι θεωρούν το παιχνίδι Ελλάδας Ρωσίας, no bet. Ε λοιπόν για εμένα είναι...

Moody’s: Λάθος αξιολογήσεις ΑΑΑ λόγω …ιού

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απέσυρε τις κατηγορίες απάτης κατά του οίκου αξιολόγησης Moody’s που σχετίζονταν με βλάβη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η Securities and Exchange Commission (SEC) διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις αξιολογήσεις ΑΑΑ που είχε δώσε ο οίκος, εσφαλμένα, σε περίπλοκα ομολογιακά προϊόντα το 2007.
Η Moody’s ….

Γκέι σκάνδαλο με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας

«Δεν έχω σχετιστεί ερωτικά με άνδρα». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, θέλησε να βάλει τέλος στο όργιο φημών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας να είναι ομοφυλόφιλος και να έχει σχέση με τον στενό του συνεργάτη Κρίστοφερ Μάγιερς.

Ο Χέιγκ,

ΔΝΤ: Απίθανο το ενδεχόμενο πτώχευσης

Απίθανο θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές έχουν υπερεκτιμήσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας ανεπτυγμένων οικονομιών που επιβαρύνονται με χρέη.
Σε έκθεσή του...

H Τρόϊκα θέλει 500 ευρώ από τους ΟΤΑ

Εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο προσδοκά η τρόικα από τη δραστική μείωση των δαπανών των δήμων, όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Το ποσόν αυτό αναμένεται να προκύψει από μειώσεις προσωπικού, κλείσιμο των ζημιογόνων επιχειρήσεων, φραγμό στον ανεξέλεγκτο δανεισμό και δημιουργία μηχανισμού ελέγχου των προϋπολογισμών τους, ενώ η κυβέρνηση,

Ισπανία ή Γαλλία στο δρόμο για τα προημιτελικά



Τις δύο βασικές υποψήφιες αντιπάλους στη β' φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έμαθε η εθνική μπάσκετ μετά το τέλος των αγώνων της προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.
Αν το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας επικρατήσει της Ρωσίας, θα βρει στο δρόμο της την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (θα μείνει τέταρτη μόνο αν ηττηθεί από τον Καναδά και ταυτόχρονα η Νέα Ζηλανδία επικρατήσει της Γαλλίας). Σε διαφορετική περίπτωση, αν ηττηθεί δηλαδή από τους Ρώσους, η Γαλλία θα είναι εκείνη που θα αντιμετωπίσει η "επίσημη αγαπημένη" για μία θέση στα προημιτελικά. Άλλωστε οι "τρικολόρ" ηττήθηκαν από τη Λιθουανία στο ματς για την πρωτιά του 4ου Ομίλου.
Για τα προημιτελικά είναι ακόμη νωρίς. Ωστόσο...

Το σκίτσο της ημέρας


Από τη σημερινή "Καθημερινή"

Ενιαίος φόρος στο πετρέλαιο

Στοπ στις μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% βάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά που πλήττονται ήδη από την κρίση και τα μέτρα λιτότητας και να μην εκτιναχθεί ο πληθωρισμός σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
Την εντολή να παγώσουν οι μετατάξεις έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο τώρα αναζητά εναλλακτικές πηγές εσόδων ώστε να καλυφθούν τα έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ που αναμένονταν από το μέτρο αυτό. Το βασικό εναλλακτικό σενάριο...

1η Σεπτεμβρίου 1821 Η σφαγή της Σαμοθράκης.. Το τραγικό ολοκαύτωμα, που κανένα βιβλίο δεν φρόντισε να μας μάθει στα σχολεία:

του Γιώργου Λεκάκη
Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα πένθους για την Σαμοθράκη. Η 1η Σεπτεμβρίου είναι για το νησί των Θρακικών Σποράδων ιερή ιστορική ημέρα. Τιμάται το Ολοκαύτωμα της νήσου, το οποίο συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 1821, όταν οι Τούρκοι έσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Σαμοθράκης, στην τοποθεσία Εφκάς (ή Φκας).

Γι’ αυτό στην πλατεία του Εφκά γίνεται επιμνημόσυνος δέηση στο ηρώον, κατάθεση στεφάνων, απόδοση τιμών από τμήμα στρατού, σιγή ενός λεπτού και ανακρούεται ο εθνικός ύμνος. Έπειτα,

Προς κατάρρευση η Ιρλανδία

Του Γιώργου Δελαστίκ
Καταπέλτης ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της χθεσινής έκδοσης της αμερικανικής εφημερίδας "Χέραλντ Τρίμπιουν" - δηλαδή της παγκόσμιας έκδοσης των "Τάιμς της Νέας Υόρκης": "Η Αγγλο-ιρλανδική Τράπεζα φέρνει την Ιρλανδία στο χείλος της κατάρρευσης - Οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το πλήγμα υπερβολικών διαστάσεων του δανειακού ξεφαντώματος της τράπεζας!". Από την αρχή της ανάλυσής του ο αρθρογράφος θέτει το ερώτημα χωρίς περιστροφές:

Αυτονομία...

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι θέατρο, τότε κάποια από τα πρόσωπα που βγαίνουν από τη σκηνή επανέρχονται σε διαφορετικούς ρόλους. Είναι η περίπτωση του Βαγγέλη Μεϊµαράκη.
Από το τέλος της περασµένης εβδοµάδας, οι παροικούντες την Ρηγίλλης ψιθύριζαν πως προορίζεται για διάδοχος του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο Ινστιτούτο Δηµοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραµανλής». Είναι το...

Το μετρό πάει και Καλαμαριά

Μια πρόγευση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ έδωσαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Μεγάλων Εργων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη γρήγορη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων- με απαλλοτριώσεις-εξπρές και επιτάχυνση των αρχαιολογικών ερευνών-, αντίστοιχων με εκείνες που είχαν γίνει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Παρουσιάστηκε...

Ο στρατός είναι ασύνταχτος

Η προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει την κατάσταση ως απολύτως ελεγχόμενη κι αρμονική, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι «ο κυβερνητικός στρατός είναι ασύνταχτος», πέφτει στο κενό. Δεν αποδίδει καρπούς. Ο Γιώργος Παπανδρέου...

Στην παρανομία τα... τασάκια

«Ναι» στην καπνοαπαγόρευση, αλλά με τον φόβο των επιχειρηματιών ότι θα μειωθεί η κίνηση στα καταστήματά τους με τα πρώτα κρύα, είπαν χθες οι περισσότεροι πολίτες: τα τασάκια ήταν είδος προς εξαφάνιση στους χώρους εργασίας, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα.
Την ίδια ώρα οι είσοδοι των κτιρίων μετατρέπονταν σε υπαίθρια καπνιστήρια, ενώ οι υπάλληλοι στις δημοτικές αστυνομίες σε όλη την Ελλάδα έκαναν ελέγχους και συστάσεις στους παραβάτες. Τα πρόστιμα θα αρχίσουν να...