Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

Επιλογή νίκης και ανανέωσης ο Β. Κικίλιας

Συστράτευση, ενότητα και εξωστρέφεια ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε βουλευτές και πολιτευτές του λεκανοπεδίου Αττικής σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης για τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια.
«Θα ήταν αδιανόητο ο καθένας από μας να μη δίνει το παρών» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας τη...

Ο Γάλλος στρατηγός Φρανσέ Ντ' Εσπερέ (Louis Félix Marie François Franchet d'Espèrey) και η αγάπη του για την Ελλάδα

Μεγάλη ήταν η αγάπη του Γάλλου στρατηγού του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αρχιστράτηγου των συμμαχικών δυνάμεων στο Μακεδονικό Μέτωπο, το 1918, Φρανσέ Ντ' Εσπερέ (πλήρες όνομα: Louis Félix Marie François Franchet d'Espèrey), για την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη.
Την αγάπη αυτή του Γάλλου στρατηγού, για τη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή της Βαλκανικής, μας επιβεβαίωσε ο μικρανεψιός του, Κριστιάν ντ' Εσπερέ, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ως αντιπρόεδρος της "Association Memoriale du Front d' Orient", συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, για τη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου.

"Είχε επισκεφθεί (ο Φρανσέ ντ' Εσπερέ) την Ελλάδα πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ήθελε...

Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο

Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι νέες νομοθετικές αλλαγές με τις οποίες το Δημόσιο αναμιγνύεται ενεργά τόσο στην έρευνα όσο και στην εκμετάλλευση, των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Το εν λόγω νομοσχέδιο...

Τραγουδάκι αφιερωμένο για το Πα.Σο.Κ. και τους 'προστάτες' του. Ο τίτλος του τα λέει όλα

Μόνιμος

Το Mega έχει κάνει μόνιμο ΄πελάτη' του τις τελευταίες μέρες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Πα.Σο.Κ., Πεταλωτή.

Απεριόριστος χρόνος να...

Νέο show Τράγκα με Μακρή

"Χούντα έχουμε..."

"Τέτοια τροπολογία ούτε η Χούντα δεν θα πέρναγε"

"Καταλάβετέ το κα. Μακρή"



Η Μακρή προσπάθησε να...

"Τους έδωσε λεφτά και τελείωσε"

Ο γνωστός 'κακός' Πρετεντέρης.

"Τι διαβεβαιώσεις μου λέτε τώρα..."

"Λεφτά ζητήσανε, λεφτά τους...

Η άθλια προπαγάνδα των ΗΠΑ με στόχο την 'ψηφιοποίηση' όλων των πολιτών. Και στην Ελλάδα συντόμως...

Φόβοι περί νομισματικού «παγκοσμίου πολέμου»

Για γενικευμένη διεθνή νομισματικό «πόλεμο» κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, που «επιτίθεται» κατά των υποτιμήσεων.
Ένας νομισματικός «παγκόσμιος πόλεμος» μαίνεται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουΐντο Μαντέγκα, καθώς οι κυβερνήσεις διεθνώς επιδίδονται σε έναν αγώνα υποτίμησης των νομισμάτων τους για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.
Πρόκειται για...

Βουλγαράκης: με καλύπτει ο Καραμανλής (και προφανώς όχι η σύζυγός του)

Όταν κλήθηκε σήμερα από τους βουλευτές να σχολιάσει όσα είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη, ότι δηλαδή κάποιοι από την κυβέρνηση Καραμανλή δεν φοράνε παντελόνια και δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε  :  «Αυτά που είπε η σύζυγός μου τα λέει καιρό τώρα.  Ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται».
Όταν ρωτήθηκε για...

ΥΠΟΙΚ: "Χασούρα" 103 εκατ. ευρώ από τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Απώλειες 103 εκατ. ευρώ από φέτος καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών με την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας πάνω από 5 εκατ. οχημάτων.
Η αύξηση των τελών για τα νεώτερης κυκλοφορίας (από 2005 και μετά) οχήματα και η μείωση για τα παλαιότερα οδηγεί σε μείωση των φορολογικών εσόδων, τα οποία πλέον θεωρούνται έσοδο του προϋπολογισμού και όχι των ΟΤΑ όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι, δεδομένου ότι ακόμα και οι ΟΤΑ εντάσσονται στη γενική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με...

Στον Στρατό µε ένα... κλικ

Πρώτο «παρών» στον Στρατό µε ένα... κλικ στο κοµπιούτερ τους δίνουν πλέον οι 70 στους 100 υπό κατάταξη νέοι µε αποτέλεσµα να µαθαίνουν γρηγορότερα πότε και πού θα καταταγούν!
Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό χρησιµοποιεί ήδη το ιντερνετικό πρόγραµµα που άρχισε ο Στρατός εδώ και λίγους µήνες για τους υποψήφιους για στράτευση νέους, προκειµένου να...

Ξεκαθάρισμα

Πήγαινε πες στην Δημοκρατία να πάει να πλυθεί γιατί η μπόχα της έχει κολλήσει πια στους τοίχους των σπιτιών μας. Μην εθελοτυφλεί επειδή έχει κάμποσους ακόμα που την κάνουν παρέα. Εκείνοι βρωμάνε περισσότερο από την ίδια και οι στάμπες που αφήνει ο λιπαρός ιδρώτας τους -όταν την αγκαλιάζουν-κάνουν το ακριβοπληρωμένο της ταγιέρ να μοιάζει με τοίχο σφαγείου που δεν καθαρίστηκε ποτέ. Πες της να...

Ευρω-διαδηλώσεις οργής

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ημέρα κοινωνικής αναστάτωσης ήταν η χθεσινή σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Σκληρή και μαχητική η γενική απεργία στην Ισπανία, με τα συνδικάτα να κάνουν λόγο για πάνω από 10 εκατομμύρια απεργούς και ιδιαίτερη επιτυχία στη Μαδρίτη, με ποσοστό συμμετοχής πάνω από 70%. Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν οργισμένοι χθες στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της ΕΕ και των πολιτικών άγριας λιτότητας που αυτή υπαγορεύει στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της κατ' απαίτηση της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας ως όργανό της τους χρυσοπληρωμένους γραφειοκράτες της Κομισιόν και των υπόλοιπων μηχανισμών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Παρόλο που η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία με νοοτροπία επετειακού χαρακτήρα, ήταν η μεγαλύτερη εργατική κινητοποίηση στην ιστορία των Βρυξελλών την τελευταία δεκαετία, έπειτα από εκείνη του Δεκεμβρίου του 2001.

Σε ακόμη έντεκα ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πέρα από...

Rolex, ψήφο και τιράντα

Ωραία η ζωή για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ρολεξάκι χρυσό στο χέρι, καβάλα στη Yamaha αλλά δίχως κράνος. Ποιος τον χ@ζει το νόμο τώρα; Who gives a flying cock about the Greek ΚΟΚ;

Πάντως είναι κρίμα για έναν...

Ρε χοντρέεεε....

Από το καλό στο καλύτερο η οικονομία μας. Μείωση του όγκου των λιανικών πωλήσεων κατά 9,1%

Νέα μείωση, κατά 9,1%, σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές)- συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων- στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Ο δείκτης του όγκου τον Ιούλιο 2009 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2008 είχε καταγράψει..

ΛΑ.Ο.Σ.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Πόσο ξεφτιλισμένοι μπορούν να γίνουν;

Πέρυσι, στις ευρωεκλογές, αρκετοί -καλοί κατά τα άλλα- πατριώτες, επέλεξαν την τελευταία στιγμή, να μην ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή, και να ψηφίσουν ΛΑΟΣ, προκειμένου «να υπάρξει μια εθνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο».
Τι τους βγήκε; Προσέξτε καλά τι ακριβώς προτείνει η «εθνική» αυτή φωνή: την ενσωμάτωση των Ρομά στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα, που...

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος

Πηγή "Ελευθεροτυπία"

Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων

Δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να εκχωρήσει το πανάρχαιο ελληνικό ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας στους επήλυδες Σλάβους των Σκοπίων. Τα ιστορικά μας ονόματα ανήκουν στον Ελληνισμό ! Δεν ανήκουν ούτε στον κ. Παπανδρέου, μήτε στην κ. Μπακογιάννη γιά να τα διαπραγματεύονται αυτοί σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα κομματικά τους συμφέροντα.
Οι σύνθετες ονομασίες είναι...

Τα τάγματα των Εξαρχείων απέτυχαν και αυτή την φορά!

Τα ταγμάτα των Εξαρχείων που ήρθαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα για να κάμψουν το φρόνημα των κατοίκων, απέτυχαν και αυτή την φορά.
Παρά το σκούξιμο των ΜΚΟ, παρά την οφθαλμοφανή ανοχή και συνοδεία! της αστυνομίας.
Ήρθαν, είδαν και...έτρεξαν...
Το Γαλατικό χωριό που...

Πως η τηλεόραση καταστρέφει τα παιδιά μας

Mε τις γνώµες των ειδικών να διίστανται για το αν η τηλεόραση αποτελεί χαζοκούτι ή παράθυρο στον κόσµο -αφού φέρνει µέσα στο σαλόνι µας γεγονότα που εξελίσσονται εκείνη την ώρα χιλιάδες χιλιόµετρα µακριά-, οι γονείς δικαίως προβληµατίζονται για την επίδρασή της στο µυαλό των βλασταριών τους. Για το έτερο φλέγον θέµα, την επίδρασή της στο σωµατικό βάρος των παιδιών (και των ενηλίκων), δεν υπάρχει πλέον καµία αµφιβολία, αφού...

Χορός πολλών δισ. για τους λαθρεµπόρους του καπνού

Σε πέντε εκατοµµύρια ευρώ υπολόγισε το ΣΔΟΕ τους διαφυγόντες δασµούς από τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν στο «εργοστάσιο» στο Μενίδι. Αλλο µισό εκατοµµύριο είναι οι διαφυγόντες δασµοί από το φορτίο των 3 εκατοµµυρίων τσιγάρων που εντοπίστηκε πριν από δύο µέρες από λιµενικούς στο λιµάνι της Πάτρας. Για το 2010 το εκτιµώµενο ποσό από τους δασµούς που χάνονται αναµένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση 70% σε σύγκριση µε το 2009. «Τους πρώτους 9 µήνες του 2010 εντοπίσαµε στην Ελλάδα όσα λαθραία τσιγάρα είχαν βρεθεί την τριετία 2007-09», επισηµαίνει στέλεχος της διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιµενικού.
Η Ελλάδα σταδιακά,

Η ΝΔ απαντάει με κριτική στις 'προκλητικές' δηλώσεις Χριστόφια

«Τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, αν αποδόθηκαν σωστά και οι οποίες δεν βοηθούν, αυτές τις ώρες, στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
Είναι αδιανόητο, όσο και ανιστόρητο να...

Μαύρες Προβλέψεις

Του Γιάννη Πρετεντέρη
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ την τελευταία δηµοσκόπηση της GΡΟ, το 78% των Ελλήνων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας. ΚΑΙ ΠΩΣ να µην το δηλώνουν όταν την ίδια στιγµή διαβάζουν στους «Financial Τimes» ότι η Ελλάδα έχει 90% πιθανότητες να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους µέσα στην επόµενη δεκαετία, δηλαδή σε µεθοδευµένη πτώχευση.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ στην ίδια εφηµερίδα, ο σύµβουλος του Πρωθυπουργού Τοµάζο Πάντοα-Σιόπα αναφέρεται (µαζί µε άλλους ειδικούς)...

Εισαγγελέας υπάρχει;

15 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τις μετατάξεις

1 Μπορεί ο υπάλληλος να μεταταγεί εκτός του νομού όπου ήδη υπηρετεί;
Κατηγορηματικά όχι, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης που αποτυπώθηκε και στις ρυθμίσεις για τις μετατάξεις.

2 Σε ποιες υπηρεσίες θα μεταταγούν οι υπάλληλοι;
Στις υπηρεσίες των δήμων, των...

Πήραν πίσω τα εικονικά τιμολόγια

Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων που αφορούν εικονικά τιμολόγια.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τόσο στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ όσο και στη Βουλή ακόμη και από βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε...

Ξένο ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ΟΣΕ αποκαλύπτει ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων Γ. Χριστοδουλάκης, εκτιμώντας ότι η αποκρατικοποίησή του θα υλοποιηθεί το επόμενο έτος. «Εχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος, που θα είναι οριακά κερδοφόρο»είπε ο κ. Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal». Στο άρθρο της εφημερίδας αναδεικνύονται παράλληλα τα ελλείμματα του 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση που καταγράφει ο ΟΣΕ και έχουν οδηγήσει σε συσσωρευμένα χρέη 10,7 δισ. ευρώ, καθώς και η προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επίλυση αυτού του γόρδιου δεσμού. Παράλληλα...

Το «πλυντήριο» της περαίωσης

Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ένα εκβιαστικό χαράτσι της κυβέρνησης. Είναι η ομολογία αποτυχίας στη φορολογική της πολιτική. Επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο κι όποιον πάρει ο χάρος. Φορολογικά μέτρα τέτοιου είδους έχουν βραχυπρόθεσμα έσοδα για το Δημόσιο, είναι όμως δυναμίτης για την ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος. Διότι...

Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου

τα ονόματα αυτών, που μας οδήγησαν στο σφαγείο του ΔΝΤ.
Δεν υπάρχει πλέον Γιωργάκης. Εκείνο το κουτορνίθι, που γνωρίζαμε ως γιο της Μαργαρίτας, "πέθανε". O Forest ΓΑμΠ μάς άφησε χρόνους. Σήμερα υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο. Διορισμένος τύραννος από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας. Ένας προδότης, ο οποίος...

Απατεώνες και λαμόγια του διαδικτύου

Πόσο άθλιοι μπορεί να είναι μερικοί άνθρωποι...

Μέσα στην ανυπαρξία τους έχουν την εντύπωση πως θα γίνουν opinion leaders και θα επηρεάσουν πολίτες υπέρ του ενός ή του αλλου υποψηφίου.

Ρεπορτάζ στημένα για να εξυπηρετηθούν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Μια προπαγάνδα που...