Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Ρήγας Φεραίος – Νέα Πολιτική Διοίκησις

Τώρα τελευταία με την αυξανόμενη και δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα παρατηρώ μια τάση απόρριψης μαζί με τους φορείς των θεσμών, και των ίδιων τον θεσμών και πολλές φορές μακρολογίες (σελίδων επί σελίδων) με προτάσεις για το πιο θα είναι το ιδανικό πολιτικό σύστημα, τι είδους θεσμοί θα πρέπει να τεθούν, νέα συντάγματα και αναλύσεις για το πως θα καταφέρουμε πολλές φορές να επιτύχουμε την άμεση δημοκρατία όπως αυτή υπήρξε κατά τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή (που βέβαια διήρκεσε πολύ λιγότερο από 100 χρόνια αλλά όντως έθεσε τον πήχη για όλη την ανθρωπότητα).
Αλλά αν και δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας πολλές φορές διακρίνω ιδέες περισσότερο ουτοπικές και λιγότερο ρεαλιστικές. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω τέτοιες προσπάθειες αλλά μπορώ να πω πως παρατηρώ μια απουσία διερώτησης για τα σημερινά δεδομένα, για την διαφορά των μεγεθών, για  την απαραίτητη ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών ( τι προέχει σε μια κοινωνία; Η απόκτηση του πλούτου ή αναζήτηση της αλήθειας; ) αλλά και των θεσμικών αντιβάρων που απαιτούνται για την επιτυχία ενός τέτοιου πολιτικού συστήματος.
Πρέπει να σημειώσω βέβαια,

Ο Καρατζαφέρης δήλωσε στην βουλή έτοιμος να πέσει στην… «ανοιχτή αγκαλιά» του Jeffry!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΠΕ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΗΣ… ΑΝΑΓΚΗΣ!
Συνέχισε κι εχθές στη βουλή την κλάψα του, ο τηλεπρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης. Κλάψα για την «κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης», δηλαδή για το… πολυπόθητο υπουργιάκι, που… χάθηκε: «Κάποιοι δεν ήθελαν οικουμενική κυβέρνηση γιατί επέλεξαν, αντί για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να υπηρετηθεί ο δικομματισμός. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κλώτσησαν την ευκαιρία για εθνική κυβέρνηση», είπε και ελάλησε. Αλλά, επειδή ο τηλεπρόεδρος δεν είναι από τους ανθρώπους που τα παρατάνε τόσο εύκολα –άλλωστε, η ελπίδα (για το υπουργιάκι που λέγαμε) πεθαίνει πάντα τελευταία- ζήτησε εκλογές «που θα βγάλουν οικουμενικό σχήμα, το μόνο το οποίο μπορεί να σώσει την Ελλάδα».
Ο αρχηγός της «νέας» ΝΔ μίλησε για...

Υποσμήναγος Νικόλαος Σιαλμάς: Αθάνατος... Ένας ακόμη αετός που ανέβηκε πιο ψηλά!

Πριν 19 χρόνια, στις 18 Ιουνίου 1992, ο υποσμηναγός Νικόλαος Α. Σιαλμάς, αντιμετωπίζοντας τουρκικά F-16 σε άνιση εικονική αερομαχία, χάθηκε με το Mirage F1 CG του στα νερά του Β. Αιγαίου. Έπεσε στο καθήκον, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Στο ακρωτήριο Τρυπητή του Αη Στράτη, το μνημείο στη μνήμη του, ορατό από μακριά, με το μοιρόσημο της 342 ΜΠΚ και τη φράση "Μολών Λαβέ", αποτελεί παντοτινό φάρο για τους χειριστές των μαχητικών της ΠΑ που συνεχίζουν στις επάλξεις, αλλά και μήνυμα προς τους εξ Ανατολών εισβολείς.
Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην "Πτήση" Ιουλίου 1992, ένα μήνα μετά τη θυσία του:

ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ


Υπάρχει μια αλληλουχία πολιτικών εξελίξεων, που προσπαθώ να μη σκέφτομαι, γιατί ανατριχιάζω, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. 

Η αλληλουχία αποτελείται από τα εξής ενδιάμεσα στάδια:

- Ανασχηματισμός
- Οικουμενική κυβέρνηση.
- Κυβέρνηση "προσωπικοτήτων" και "τεχνοκρατών".
- "Νέες μορφές διακυβέρνησης".

Αναλόγως των εξελίξεων, μπορεί να λείπει ένα ή περισσότερα στάδια.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ" ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ!

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;
Σε συνέντευξή του στην "Δημοκρατία",αναφέρει μεταξύ άλλων:

-Όταν μιλάτε για κοινοβουλευτική επανάσταση, σε τι αναφέρεστε; Σε Συντακτική Βουλή; Αν ναι, υπάρχει τρόπος, από την ώρα που οι θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν είναι αναθεωρητέες;

"Ναι, σε Συντακτική Βουλή. Νόμιμος τρόπος δεν υπάρχει. Γι' αυτό και μιλώ για κοινοβουλευτική επανάσταση. Η επανάσταση είναι μία πράξη πρωτογενούς δικαίου. Μία πράξη δικαιϊκής συγκρότησης εκ του μηδενός. Δεν είναι μία διαδοχή."

-Κοινοβουλευτική επανάσταση με εκλογές ή και χωρίς εκλογές;

Μετά το "ευχαριστώ" του Σημίτη στο Κλίντον... θε και η σειρά του Παπούλια να ευχαριστήσει τον Ομπάμα!


http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110226/low/assets_LARGE_t_420_47297552.JPGΤις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (στη φώτο όρθιος πάνω από τον μέγα ηγέτη Καντάφι), με την ευκαιρία της επίσκεψης, νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπείας του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI) με ομογενείς φοιτητές στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον...

Ο επικίνδυνος ΓΑΠ μας δουλεύει με το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Σαφέστατος ήταν σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Κ. Χρυσόγονος.
Ο ειδικότερος ημών καθηγητής ανέφερε σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού να διεξάγει δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, ότι καμία συζήτηση στην Βουλή ΔΕΝ μπορεί να γίνει στην Βουλή πριν να συμπληρωθεί 5ετία από την προηγούμενη αναθεώρηση, δηλαδή το 2013. Ακόμη όμως και τότε οι όποιες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στην επόμενη Βουλή.
Δηλαδή, ακόμη κι αν...

Η Ρωσία ξεφορτώνεται μαζικά αμερικανικά ομόλογα!

Η Ρωσία αδειάζει τις ΗΠΑ!
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο ΟΛΥΜΠΙΑ, τα ομόλογα των ΗΠΑ είναι σε χαμηλότερα επίπεδα ακόμα και από τα ελληνικά!
Μετά την ΝΟ1 εταιρία διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο, την PIMCO που έχει δηλώσει ότι στο χαρτοφυλάκιό της δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα αμερικανικό ομόλογα, ήρθε και η σειρά της Ρωσίας, να τα ξεφορτωθεί και μάλιστα μαζικά!
Η Ρωσία πουλά μαζικά αμερικανικά ομόλογα και θα συνεχίσει να το πράττει, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου, Arkady Dvorkovich ο οποίος επιβεβαιώνει τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών – τα αμερικανικά ομόλογα δεν είναι κακή επιλογή αλλά είναι οπωσδήποτε χειρότερη από άλλες επενδυτικές επιλογές, τονίζει με νόημα ο Arkady Dvorkovich.
Σύμφωνα με στοιχεία της WSJ, από τα...

"ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ .."

Τι είναι η σημαία; Μην είναι οικάμποι και τα ψηλά βουνά;  Μην είναι οιθάλασσες και οι ακρογιαλές; Μην είναι τα δέντρα και οι μυρτιές;  Για ένα κράτος, το έδαφος είναι ουσιαστικόστοιχείο της ύπαρξής του. Μια σημαία όμως, δεν αντιπροσωπεύει όρια και εξουσίες. 
Μια σημαία εκφράζει το συλλογικό όραμα και τα ιδανικά κοινωνιών πουσυνδιαμόρφωσαν στην πορεία του χρόνου ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Μπορεί να είναιαπό ύλη, αλλά δεν εκφράζει τίποτα υλικό. Ποιος έχει δικαίωμα να υψώνει τη σημαία; Και ποιος να την αποβάλλει; Δύσκολα ερωτήματα, που όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να μένουν και αναπάντητα. Η σημαία, ως σύμβολο ενός λαού και των αγώνων του, αποτελεί σύμβολο ενότητας και ακολουθίας των στόχων και των ....

Μαζί τα φάγαμε και μαζί πήγαμε στρατό... Βεβαίως, βεβαίως!!!!

ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΥΓΕΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ.

Θητεία Ελλήνων Πολιτικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

"Αγανακτισμένοι" του Βόλου, η του κώλου?



Δικαιολογημένα  η πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν προσφέρεται για μακροχρόνιες Πολιτικές διαμαρτυρίες. Με  το Πήλιο, τόσες φανταστικές παραλίες, ειδικά αυτή του Βόλου με τα τσιπουράδικα, ποιος  πολιτικοί παραγοντίσκοι θα χάσουν το Σαββατοκύριακο , για να ...διαμαρτυρηθούν.
Φυσικά δεν "κατηγορούμε" τους μεροκαματιάρηδες, γιατί με την ανεργία που μαστίζει την περιοχή, ποιος έχει την πολυτέλεια να χάσει έστω και μια μέρα.
Υπάρχουν όμως κάποιοι "αγωνιστές" του...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”….

Γράφει ο Γιώργος Ν,
Ηρθανε οι σωτήρες,αναδιπλωθήκανε και ετοιμαστήκανε να μας ξανασώσουνε.
Εμείς, οι κακοί Έλληνες,το όνειδος της ευρώπης,οι τεμπέληδες,οι τσάμπα μάγκες,οι αναξιόπιστοι και αναξιόχρεοι. Και μετα ακούγεται η μεγάααλη ατάκα “ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”….
Πρώτα και κύρια ας θυμηθούμε λιγάκι την ιστορία..

Έφυγε άλλη μία Μεγάλη Ελληνίδα: Η Κυρά των Μαρασίων

Καλό ταξίδι να έχεις Αυθεντική Ελληνίδα. Ας σε αναπαύσει ο Θεός
Καλό ταξίδι κυρά Βασιλική, Κυρά του Έβρου…

Η γυναίκα σύμβολο των Εβριτών η Βασιλική Λαμπίδου – Φωτάκη, γνωστότερη στο πανελλήνιο ως η ηρωική «Κυρά των Μαρασίων» απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 107 ετών. Για περίπου πενήντα χρόνια ήταν αυτή που ύψωνε καθημερινά την Ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Μαράσια, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Για την προσφορά της στην πατρίδα είχε τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Ελληνικό Στρατό, την Ακαδημία Αθηνών και όλη την τοπική κοινωνία.

H κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο χωριό της τα Μαράσια...»

Κίνα: Το μεγάλο σκάνδαλο των 120 δισ. ευρώ των Κινέζων αξιωματούχων

Εκθεση για τη διαφθορά αποκαλύπτει το µεγάλο φαγοπότι των αξιωµατούχων στην Κίνα. Έβγαλαν κατά λάθος στο ίντερνετ την έκθεση της Τράπεζας της Κίνας.
Ασφαλώς δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για συνοδεύσει το κόµµα τους εορτασµούς των 90 χρόνων του, αλλά είναι επίσηµο: δεκάδες χιλιάδες αξιωµατούχοι του κινεζικού καθεστώτος έχουν πλουτίσει κατά πολλά δισ. ευρώ είτε κλέβοντας τα κρατικά ταµεία είτε ζητώντας µίζες από τους πολίτες, σύµφωνα µε έκθεση της Τράπεζας της Κίνας. Το γεγονός ότι η έκθεση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ∆ιαδίκτυο αποτελεί µάλλον λεπτοµέρεια σε σύγκριση µε το μέγεθος της διαφθοράς που µαστίζει το καθεστώς. Περισσότερα από 120 δισεκατοµµύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά τα τελευταία 15 χρόνια από κυβερνητικούς αξιωµατούχους που εγκαταλείπουν την Κίνα για να ζήσουν πλουσιοπάροχα σε εξωτικούς ή και λιγότερο εξωτικούς προορισµούς.
 
Μια από τις πλέον τρανταχτές περιπτώσεις είναι αυτή του...

Ο Μεντβέντεφ απέρριψε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια απόφαση για τη Συρία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Τimes.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει πρακτικά αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία θα καταδικάζει την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Τimes.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Μεντβέντεφ επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο οι Δυτικές χώρες ερμήνευσαν την απόφαση 1973 του ΟΗΕ για τη Λιβύη, την οποία, όπως είπε,