Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Γιατί καλύπτουν τους αναρχοκομμουνιστές που έκαψαν την Αθήνα το 2012; Τι θέλουν να κρύψουν και δεν έχει γίνει δίκη 5 χρόνια μετά;

Έχουν περάσει πέντε χρόνια και τα αναρχοκομμούνια που κατηγορούνται για τον μισό ποινικό κώδικα κυκλοφορούν ελεύθερα. Αν και η Ελληνική δικαιοσύνη  δείχνει αμέσως τα αντανακλαστικά της στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αίροντας με το παραμικρό την βουλευτική ασυλία τους , δεν γίνεται το ίδιο με τα αναρχοκομμούνια που αποδεδειγμένα  έχουν προβεί σε βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.
 
Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην «καρδιά» της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ενώ στη Βουλή διεξάγονταν η ψηφοφορία για το δεύτερο Μνημόνιο, ήταν πρωτόγνωρα τόσο σε έκταση όσο και σε ένταση.

Εκατοντάδες μολότοφ και λίτρα βενζίνης κύλησαν στους δρόμους της Αθήνας εκείνο το βράδυ, μετατρέποντας το κέντρο της πρωτεύουσας σε βομβαρδισμένο τοπίο. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από την ασύδοτη χρήση δακρυγόνων. Όπως περιγράφεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι κατηγορούμενοι από πρόθεση έκαναν εκτεταμένη χρήση...
μολότοφ, πράξεις από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής, ενώ προκλήθηκαν σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, καταστήματα και τράπεζες.

Δεκάδες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και από το πλιάτσικο έμειναν με άδεια τα ράφια.

Δεν πετούσαν όμως μόνο βόμβες μολότοφ και δεν λεηλατούσαν καταστήματα όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά ξήλωναν, σύμφωνα με τη δικογραφία και τις πλάκες από τα πεζοδρόμια πετώντας κομμάτια σε άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Από τον …πετροπόλεμο καταστράφηκαν 37 μοτοσυκλέτες ενώ δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ιατρικές βεβαιώσεις πιστοποιούν κακώσεις και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς, όπως στα μάτια, το κεφάλι και στα άκρα.

Για τα έκτροπα που δυσφήμισαν την χώρα μας διεθνώς, οι αρχές κατάφεραν να απαγγείλουν κατηγορίες σε μόλις 20 άτομα -από τα 74 που αρχικά είχαν συλληφθεί- που όμως ακόμη δεν έχουν οδηγηθεί στο εδώλιο πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τα θλιβερά και γεγονότα. Μόλις τώρα αποφασίστηκε η άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των 20 κατηγορουμένων σε βαθμό κακουργήματος. Μέχρι το εδώλιο ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος!

Οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην άσκηση των νέων διώξεων με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών και διαχωρίζοντας τη δικογραφία ως προς τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τις οποίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παραγραφής. Αξιοσημείωτο είναι ότι κανείς από όσους είχαν προφυλακιστεί στο στάδιο της ανάκρισης από τους 20 κατηγορούμενους, δεν βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Όλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης που προβλέπει το Σύνταγμα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 20 εμπλεκόμενους μετά και την άσκηση των συμπληρωματικών ποινικών διώξεων σε βάρος τους πέντε ακριβώς χρόνια μετά τα έκτροπα, αφορούν μεταξύ των άλλων, σε εμπρησμό, έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες (βόμβες μολότοφ), διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και βαριές σωματικές βλάβες.

Αδικήματα που επισύρουν εκτός της ισόβιας κάθειρξης, επιπρόσθετα δεκαετή κάθειρξη αλλά και υψηλές χρηματικές ποινές. Εφόσον οι κατηγορούμενοι καταδικαστούν, οι καταστηματάρχες αλλά και το ελληνικό δημόσιο μπορούν να διεκδικήσουν αστικές αποζημιώσεις για την υλική και ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη δράση των κατηγορουμένων. 

Υ.Γ. Τι θέλουν να κρύψουν οι αρχές και καλύπτουν τους εγκληματίες αναρχοκομμουνιστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών