Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2017

Φραγμός Τραμπ στους ισλαμιστές τρομοκράτες και συνάντηση με την Tερέζα Μέι του Brexit

Μία εβδομάδα μετά από την έλευση του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναστέλλεται το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων.
Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, «για την προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ», προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες από τη Συρία, απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση τους χριστιανούς. Όπως βλέπουμε ο Τραμπ από τα πρώτα δείγματα γραφής...
τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις και το πρόγραμμα με το οποίο κέρδισε την εμπιστοσύνη του αμερικανικού Λαού.
Μελλοντική στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο του Brexit, αποχώρηση από την TPP, σκέψεις επαναδιαπραγμάτευσης για την NAFTA και μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης από το Μεξικό.

Στις 20 Ιανουαρίου 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ χρίσθηκε επίσημα ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων του ανέλαβε σημαντικές δραστηριότητες που συνάδουν πιστά με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Η σημαντικότερη ενέργεια του Τραμπ ήταν η συνάντηση του με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι με ατζέντα την οικοδόμηση εμπορικών σχέσεων και στρατιωτικών συνεργασιών.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξαναποκτήσει την δική του ταυτότητα και θα μπορεί να συνάπτει τις δικές του εμπορικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία τρίτων αλλότριων συμφερόντων. Άλλωστε ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως στο παρελθόν ότι εκτιμά ότι και αρκετές χώρες της Ε.Ε. θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, μιας και η ΕΕ έχει καταντήσει ένα υποχείριο υπέρ των μονομερών συμφερόντων της Γερμανίας. Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο ανανεώνουν την αφοσίωση και δέσμευση τους στην λειτουργία του ΝΑΤΟ καθώς και στον κοινό σκοπό της εξάλειψης της απειλής του ισλαμικού κράτους (ISIS).

Αποχώρηση από την TPP

Προηγούμενη σημαντική ενέργεια του Τράμπ ήταν η αποχώρηση από την συνθήκη Trans-Pacific Partnership (TPP) που αφορά δώδεκα χώρες στην Βόρεια και Νότια Αμερική στις 23 Ιανουαρίου 2017. Συμπερασματικά αυτή μπορεί και να θεωρηθεί και ως μια κίνηση αμφισβήτησης της χρησιμότητας της ολοκλήρωσης των ενεργειών επικύρωσης της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) μεταξύ Αμερικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχέσεις ΗΠΑ - Μεξικού

Ο Τραμπ έχει εκδηλώσει δημόσια την δυσαρέσκεια του για την συμφωνία NAFTA (North American Free Trade Agreement) που ευνοεί κατάφωρα το Μεξικό. Για αυτό τον λόγο ο Τραμπ έχει δηλώσει την επιθυμία του να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους που διέπει αυτή η συνθήκη, δηλαδή την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών από το Μεξικό στην Αμερική. Επιγραμματικά ο Τραμπ δήλωσε ότι αναλογίζεται σοβαρά την πιθανότητα επιβολής φόρου της τάξεως του 20% για την εισαγωγή προϊόντων από το Μεξικό.

Στην ουσία με αυτή την κίνηση ο Τραμπ προσπαθεί περισσότερο να πλήξει την κατασκευή φθηνών αυτοκινήτων στο Μεξικό και την εισαγωγή τους για πώληση στις ΗΠΑ χωρίς όμως καμία ευεργεσία για τον Αμερικανό εργαζόμενο. Συμπερασματικά ο Τραμπ μέσα στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του αρχίζει και οριοθετεί μέτρα που θα ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή των ΗΠΑ, δηλαδή την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την αύξηση εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία της Αμερικής. Τελικώς ο Τραμπ επιβεβαίωσε την προσήλωση του στην προεκλογική του εξαγγελία για την δημιουργία ενός τείχους μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Εξελίξεις ΗΠΑ - Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδα

Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι των ΗΠΑ είναι καιρός και για την χώρα μας να αρχίσει να προσανατολίζεται προς την αντίστοιχη πολιτική δύναμη που να προσβλέπει στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, στην επαναεισαγωγή του εθνικού νομίσματος, στην ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, στον έλεγχο των εισαγωγών και στην διαμόρφωση της αγοράς εργασίας με προτεραιότητα στο Έλληνα εργαζόμενο έτσι ώστε να επέλθει οικονομική και πολιτική ωφέλεια και ασφάλεια στην Ελλάδα.

Αλλά για να γίνει αυτός ο αναπροσανατολισμός  προς την πραγματική κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι στην εξουσία μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή που να θέσει ως προτεραιότητα την ανάσχεση της μετανάστευσης των Ελλήνων και την επιστροφή στην Πατρίδα των συμπατριωτών μας που αναγκάστηκαν να φύγουν κυνηγημένοι από τους νεοφιλελεύθερους αριστερούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθαρά για λόγους επιβίωσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών