Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 14, 2017

Δείτε τα λεφτά που παίρνουν οι βουλευτές - Όλες οι φοροελαφρύνσεις

Θέμα της ημέρας έχει γίνει η αποκάλυψη συστημικής εφημερίδας, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, περί του υψηλού αφορολόγητου, που απολαμβάνουν οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδος, η οποία αναλύοντας τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες βουλευτές κατέληξε ότι ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά από 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως για τις δραστηριότητές τους στο κοινοβούλιο απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές έχουν τις παρακάτω παροχές και φοροαπαλλαγές:
1. Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης...
ανέρχεται σε 5.780 ευρώ μηνιαίως και σε 69.360 ευρώ ετησίως (5.780 ευρώ Χ 12 = 69.360 ευρώ). Στο ποσό αυτό προστίθεται και το επίδομα γάμου, το οποίο ανέρχεται σε 35 ευρώ το μήνα ή σε 420 ευρώ ετησίως. Πριν υπαχθεί σε φόρο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται το ποσό των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τυχόν ποσά που αποδίδονται στο κόμμα. Το συνολικό ποσό των κρατήσεων αυτών μπορεί να φθάσει μέχρι και τα επίπεδα των 24.250 ευρώ. Το υπόλοιπο που απομένει, μετά την αφαίρεση των κρατήσεων αυτών, είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα του βουλευτή.

Περαιτέρω, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται από το καθαρό αυτό εισόδημα το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτή ετήσια δαπάνη για την κάλυψη των αναγκών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών αναγκών άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος. Το ποσό που εκπίπτει (αφαιρείται από την καθαρή φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση) ανέρχεται συγκεκριμένα σε 17.445 ευρώ (69.360 ευρώ Χ 25% = 17.445 ευρώ).

Επιπλέον, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, από την ετήσια καθαρή φορολογητέα αποζημίωση του βουλευτή αφαιρείται, ως επιπλέον αφορολόγητο, ένα ποσό ύψους 10.868 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης ύψους 905,66 ευρώ (12 Χ 905,66 ευρώ = 10.868 ευρώ).

2. Πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, σε κάθε βουλευτή χορηγούνται και τα παρακάτω επιδόματα, τα οποία είναι αφορολόγητα (χωρίς παραστατικά):
  • Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 11.230€ το χρόνο
  • Έξοδα μετακίνησης: 4.368€ το χρόνο
  • Ταχυδρομικά τέλη: 13.632€ το χρόνο
  • Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
Ομολογουμένως, το ρεπορτάζ της εφημερίδος είναι εξόχως αναλυτικό και ενημερωτικό, μόνο που είναι λίγο... παρωχημένο, αφού τις ίδιες ακριβώς αποκαλύψεις είχε κάνει στις 16 Ιουλίου του 2013, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, από βήματος Βουλής. Τότε καμία εφημερίδα ή κανάλι φρόντισε να ασχοληθεί  με τις ίδιες ακριβώς αποκαλύψεις και τις παρουσιάζουν τώρα ως δικές τους περίπου 4 χρόνια μετά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών