Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017

Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις κατά την πρώτη ομιλία προς το Αμερικανικό Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ

Χθες πραγματαοποιήθηκε η πρώτη ομιλία του 45ου Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς το Αμερικανικό Κογκρέσο. Στην ομιλία του ο Τραμπ τόνισε ότι έχει κρατήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ενδεικτικά αναφέρθηκε σε θέματα λαθρομετανάστευσης, ιατρικής ασφάλειας, οικονομικής πολιτικής, φορολογίας και εξωτερικής πολιτικής. Αυτή η πρώτη ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ προς το Κογκρέσο γίνεται συνήθως μέσα στον πρώτο μήνα από την ανάληψη καθηκόντων και επισημαίνει τα κύρια σημεία της μελλοντικής πολιτικής που επιθυμεί να ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος. Ο απώτερος σκοπός είναι η επικύρωση αυτών των σημείων από την Γερουσία που αποτελεί μαζί με την Βουλή των Αντιπροσώπων το σώμα του  Κογκρέσου.

Ειδικότερα ο Τραμπ δήλωσε ότι με την επιβολή της νομοθεσίας κατά της λαθρομετανάστευσης ο αμερικανικός λαός...
θα ευεργετηθεί από την αύξηση μισθών, την μείωση της ανεργίας, την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αύξηση της εσωτερικής ασφάλειας για την αμερικανική κοινωνία. Σύμφωνα πάντοτε με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο Τραμπ δήλωσε ότι ζητάει από το Κογκρέσο την αντικατάσταση του νόμου του Ομπάμα για την ιατρική ασφάλεια (Obamacare) με περισσότερες επιλογές που να δίνουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη σε περισσότερο ποσοστό αμερικανών πολιτών με χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι το χρηματιστήριο έχει αυξήσει την αξία του κατά 3 δισ. δολάρια από την ημερομηνία της εκλογής του στις 8 Νοέμβριου 2016, καθώς και ότι αρκετές μεγάλες αμερικανικές εταιρίες όπως η Ford, η Fiat-Chrysler, η General Motors, η Sprint, η Softbank, η Lockheed Martin, η Intel και η Walmart έχουν ανακοινώσει ότι θα επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην εσωτερική αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι το κόστος του μαχητικού αεροσκάφους F-35 μειώθηκε και ότι η συμφωνία Trans Pacific Partnership ακυρώθηκε επειδή αποτελούσε απειλή προς τον μέσο αμερικανό εργάτη.

Επίσης, ένα σημείο των προτάσεων του αμερικανού προέδρου που βρήκε μεγάλη απήχηση και στους δημοκρατικούς ήταν οι εξαγγελίες του για περισσότερες επενδύσεις μέσα στις ΗΠΑ με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών που αφαιμάζουν χωρίς ουσιώδες αντίκρισμα την οικονομία των ΗΠΑ αυτή την στιγμή στο εξωτερικό. Για την μελλοντική του πολιτική στα φορολογικά θέματα ο Τραμπ εξήγγειλε μια τεράστια φορολογική απαλλαγή για την αμερικανική μεσαία τάξη, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας για κάθε κράτος, καθώς και για τις αμερικανικές εταιρίες έτσι ώστε να καταστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την μάστιγα του ισλαμικού κράτος (ISIS) ο Τραμπ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την προσήλωση του στην ολοκληρωτική καταστροφή και εξάλειψη του. Ειδικότερα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ο Τραμπ δήλωσε ότι η Αμερική είναι πρόθυμη να βρει νέους φίλους και να συνάψει νέες συνεργασίες, όπου υπάρχει ευθυγράμμιση κοινών συμφερόντων.

Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι ο Τραμπ με αυτή την πρώτη ομιλία του απεύθυνε μια ενωτική εθνοκεντρική διάθεση προς το μέρος του Κογκρέσου που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί από τις μέρες του Ομπάμα και των Κλίντον προς απώτερο όφελος όλων των αμερικανών πολιτών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών