Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

Αλέξης Παπαχελάς: Ο μόνος φόβος είναι η κοινωνία να πάει πολύ, πολύ δεξιά!

σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Μνημόνια, πείνα, δυστυχία δεν τα φοβόμαστε. Μόνο τη Χρυσή Αυγή φοβόμαστε!!! Θλιβεροί.

Τις ευχαριστίες του προς τον Σύριζα απηύθυνε μέσα από την στήλη του στην «Καθημερινή», εις εκ των αγαπημένων της αμερικανικής πρεσβείας, o Αλέξης Παπαχελάς, σε άρθρο του με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Εκεί, ο Παπαχελάς ευχαριστεί τον Σύριζα για τις υπηρεσίες του στο Σύστημα, δηλώνοντας ότι μόνο μία «αριστερή» κυβέρνηση θα μπορούσε...
να περάσει όλα αυτά τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Μόνο επί μίας «αριστερής» κυβέρνησης οι συνδικαλιστές θα κάθονταν άπραγοι. Μόνο επί μίας «αριστερής» κυβέρνησης θα μπορούσε να ακολουθηθεί αυστηρά φιλοαμερικανική πολιτική χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς αιδώ.

Όμως δεν ευχαριστεί τον Σύριζα μόνο για αυτό, αλλά επειδή νομίζοντας ότι ο πολιτικός διαχωρισμός αριστερά – δεξιά έχει ακόμα κάποιο νόημα θεωρεί ότι η προτίμηση του κόσμου στρέφεται προς το «κέντρο».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Υπάρχουν πολλά ακόμη στερεότυπα και ταμπού που γκρεμίζονται με αυτήν την κυβέρνηση. Τώρα φτάνουμε στο σημείο όπου το εκκρεμές κινείται προς το Κέντρο. Η ζημιά που γίνεται στον τόπο, στους θεσμούς, στην πραγματική οικονομία είναι μεγάλη. Ίσως όμως έπρεπε να περάσουμε αυτή τη φάση για να ενηλικιωθούμε ως κοινωνία»

Φυσικά, ο Παπαχελάς σε αυτό το σημείο χάνει την σοβαρότητά του ακόμα και ως ανεπίσημος εκπρόσωπος της Πρεσβείας, αφού αν θεωρεί ως «ενηλίκιωση» την επιστροφή στο «κεντρώο» κλεφτοΠασόκ και την «κεντρώα» Νέα Δημοκρατία, τότε μάλλον έχει περάσει πολύ καιρό στις διάφορες «Λέσχες» και έχει απωλέσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Στην αμέσως, όμως, επόμενη φράση του Παπαχελά ξεκαθαρίζει το γεγονός ότι απλώς εκφράζει ευσεβείς πόθους, που διαψεύδονται από τα πραγματικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Ειδικότερα, συνεχίζει λέγοντας: «Ο μόνος φόβος, σε μια κοινωνία χωρίς σταθερές, είναι να ξεφύγει το εκκρεμές και να πάει πολύ, πολύ δεξιά.»

Κοινώς, ο Παπαχελάς γνωρίζει ότι το «εκκρεμές» δεν πάει στο «κέντρο», αλλά επισημαίνει ότι ο μοναδικός κίνδυνος του συστήματος της ξενοκρατίας είναι η ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, το οποίο θα πάρει τα ηνία της χώρας από τους πρακτορίσκους της οποιασδήποτε πρεσβείας ή προξενείου και θα ανακτήσει την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια της χώρας.

Είναι δε τόσο μεγάλος ο τρόμος των καθεστωτικών, που ο Παπαχελάς δεν τολμάει ούτε καν να αναγράψει το όνομα της Χρυσής Αυγής ή του Αρχηγού της, Νικολάου Μιχαλολιάκου, παρά φτάνει να μιλάει με παραβολές για «εκκρεμή» και άλλα φαιδρά.

Για να φτάσει ολόκληρος Παπαχελάς, ο οποίος υποτίθεται ότι διατηρούσε ένα επίπεδο σοβαρότητας, τουλάχιστον μεγαλύτερο του κάθε φαιδρού δημοσιογραφίσκου να λέει παραμύθια για να μην πει τις λέξεις «Χρυσή Αυγή» φανταστείτε ποια είναι τα δεδομένα των πραγματικών δημοσκοπήσεων και πόσο ψηλά, πόσο ανησυχητικά (για καθεστωτικούς) ψηλά βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών