Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017

Το σπίτι του Παλαμά καταρρέει: Δυστυχώς γι΄ αυτόν δεν λέγεται Μπελογιάννης για να σπεύσει το ανθελληνικό κράτος

Ένα Έθνος το οποίο δεν τιμά το παρελθόν του όπως του αρμόζει δεν μπορεί να έχει μέλλον. Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν με το σπίτι στο οποίο «έφυγε» από την ζωή ο Κωστής Παλαμάς μόνο θλίψη προκαλούν  σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της «Εστίας» με τίτλο «Καταρρέει το σπίτι του Παλαμά», όπου ανάμεσα σ΄άλλα ενδιαφέροντα διαβάζουμε και τα εξής:

«Πριν από δύο χρόνια, το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1859 στην Πάτρα ο Κωστής Παλαμάς, αγοράσθηκε από τον Αθανάσιο Στεφανόπουλο και μετετράπη σε «Στέγη Γραμμάτων Κ. Παλαμά», τα εγκαίνια της οποίας έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018. Αντιθέτως, το σπίτι στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος ποιητής...
επί της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα, παραμένει ασυντήρητο και είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ανήκει σε ιδιώτη και μέχρι σήμερα το κράτος ή κάποιος ιδιώτης χορηγός δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον να το αγοράσει, να το ανακαινίσει ώστε να μετατραπεί σε μουσείο ή σε Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του έργου και της εποχής του Κ. Παλαμά, όπως δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής της μεταβυζαντινής και νεώτερης ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός γραμματεύς του Ιδρύματος “Κ. Παλαμάς”, Κωνσταντίνος Κασίνης.

Το Ίδρυμα “Κ. Παλαμά” έχει κάνει πολλές εκκλήσεις για αγορά από το κράτος ή από κάποιον ιδιώτη αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Ωστόσο, συνεχίζει τις προσπάθειές του γιατί δεν πρέπει να ερημώνουν αυτά τα κτίρια».

Δυστυχώς, ο Κωστής Παλαμάς ήταν Εθνικιστής και αντικομμουνιστής και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκεται «στο πυρ το εξώτερον» από το ελληνόφωνο κράτος των γραικύλων. Αν έσφαζε γυναικόπαιδα και αμάχους στον Μελιγαλά, λειτουργούσε σαν κατάσκοπος των σοβιετικών και υμνολογούσε τον Στάλιν, όπως  έκανε ο Μπελογιάννης, τότε η Βουλή των Ελλήνων θα τον τιμούσε, αφού ως γνωστόν όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου» δηλώνει συχνά ότι «τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς».

Ο Παλαμάς, όμως, ακριβώς επειδή ήταν Εθνικιστής πρέπει να τιμωρηθεί, έστω και μετά θάνατον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών