Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Οι Έλληνες των Σκοπίων ζητούν ένωση με τη μητέρα Ελλάδα

Επιστολή του βλαχόφωνου Έλληνα δημοσιογράφου, Στέργιου Καλόγηρου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων αναφορικά με την προστασία 700 χιλιάδων βλαχόφωνων Ελλήνων στα Σκόπια και την απόδοση Ελληνικής Ιθάγενειας σε αυτούς:

"Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Δια της παρούσας επιστολής θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μου για το μέλλον του ακρότατου τμήματος του Ελληνικού Έθνους, το οποίο σήμερα κατοικεί στις πατρογονικές του εστίες στην Π.Γ.Δ.Μ. Σας yράφω για πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) και πλέον ψυχές...
(κυρίως Βλαχόφωνοι αδέλφια μας), που στα βάθη της ψυχής τους καίει ασίγαστα η φωτιά της Ελληνικότητας, και σε κάθε ευκαιρία διακηρύσσουν και αποδεικνύουν την πίστη τους στα νάματα του Ελληνισμού.

Οι Έλληνες της Π.Γ.Δ.Μ. είναι διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικής τους καταγωγής. Διδάσκουν στα παιδιά τους τον ηρωισμό των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των οποίων αισθάνονται και είναι υπερήφανοι απόγονοι. Η μουσική τους παράδοση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Μακεδονία μας. 'Εχουν την ίδια αγωνία να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τα αναδείξουν σε άξιους συνεχιστές μιας λαμπρής κληρονομιάς.

Τέλος, είναι πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για την οποία μαρτύρησαν, υπέστησαν διώξεις και συνεχίζουν να κρατάνε ζωντανή τη φλόγα της πίστης. 

Σας μεταφέρω την αγωνία των ιδίων, αλλά και όλων εμάς των πυρωμένων Βλαχόφωνων Ελλήνων να προστατευθούν τα αδέλφια μας στην επικείμενη διάλυση της Π.Γ.Δ.Μ. και να μη συληθούν τα άγια χώματα των εστιών και των τάφων των προγόνων τους, να μη χωριστεί η πατρίδα τους ανάμεσα σε μια «Μεγάλη Αλβανία» και μια «Μεγάλη Βουλγαρία», αλλά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην αγκάλη της αγαπημένης πατρίδας Ελλάδας.

Η αγωνία μας μεγαλώνει διαρκώς, ειδικά τώρα, που ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Donald Trump εξέφρασε δημοσίως την επιθυμία του για την επικείμενη διάσπαση της Π.Γ.Δ.Μ. μέσω του κ. Tyrone Rohrabacher, Μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής και Προέδρου της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, υποστηρίζοντας για πρώτη φορά το θέμα αυτό και θέτοντας ευθέως το ζήτημα κα σε εμάς.

Γνωρίζετε καλώς, και είμαι βέβαιος για αυτό, ότι η Βουλγαρία - ενόψει των επικείμενων εξελίξεων - έχει προχωρήσει στη χορήγηση διαβατηρίων σε περίπου 700.000 χιλιάδες κατοίκους της γείτονας χώρας. Και το πραγματοποίησε αυτό συστηματικά και με μεθοδικότητα, ώστε να ενισχύσει το προγεφύρωμά της στην περιοχή.

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες αδελφούς μας της Π.Γ.Δ.Μ. και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε όταν προκληθεί η συζήτηση, να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας της ακμάζουσας και ζώσας Ελληνικής μειονότητας, που είναι συμπαγής και σε συγκεκριμένες περιοχές που εφάπτονται των συνόρων μας.

Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας γίνουν μάθημα, και τώρα να παραχωρήσουμε άμεσα στην απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της Ελληνικής μειονότητας, μέσω της χορήγησης διαβατηρίων. Είναι η ώρα των πράξεων και όχι της αδράνειας. 

Σας καλώ να πρωτοστατήσετε σε αυτόν τον αγώνα και να μείνετε στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που έσωσε την τιμή και τα δικαιώματα των Ελλήνων αυτής της τόσο πολύπαθης ομογένειας, μετά από χρόνια υποχωρήσεων και απωλειών.

Είμαι βέβαιος πως η Εξοχότητά σας θα με δεχθεί, για να σας εξηγήσω και δια ζώσης, το μέγεθος και το κατεπείγον του ζητήματος.

Μετά τιμής
Στέργιος Κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
Βλαχόφωνος Έλλην, Δημοσιογράφος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών